Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-01-2019 13:11   Güncelleme : 12-01-2019 13:33

Liseden Üniversiteye Doğru Tercih Projesi Tamamlandı

Liseden Üniversiteye Doğru Tercih Projesi Tamamlandı

Memur-Sen Konfederasyonu Genç Memur-Sen Samsun Temsilciğinin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında yürütmekte olduğu "Liseden Üniversiteye Doğru Tercih" proje finali bir mekânda verilen yemek programı ile sona erdi.

Davette konuşan Genç Memur-Sen Samsun İl Başkanı Ali Sarıalioğlu şunları söyledi, “Bu proje ile liseli kardeşlerimizin tercih dönemini ve geleceğine olumlu katkıda bulunmak için üniversiteli kardeşlerimiz ile el ele vererek birçok ilçemizde, 20’den fazla okula giderek sunumlar, bilgilendirici söyleşiler yaptık” dedi.

Liseden Üniversiteye Doğru Tercih projesini olumlu ve başarılı şekilde sonuçlandığını belirten Sarıalioğlu, “Programın amacı liseli genç kardeşlerimize üniversiteli kardeşlerimiz rehberlik etsin. Çünkü aralarında kuşak çatışması yok, öğrencilerin geldikleri ve üniversite kazanmaya çalışırken yaşadıkları avantaj ve dezavantajları da deneyimleyerek 15 yıldan önce üniversitenin nereden nereye geldiği anlatmak istedik. Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi gibi Samsunda toplam 151 lisenin tamamını ana başlıklar halinde 23 tane program yaptık. Teknik gezilerle birlikte bugün de dâhil toplam 35 program yaptık. Okul müdürü ile iletişime geçerek sizlerin talep ettiği bölümlerin öğrencilerini getirerek soru cevap ve sunumlarını yaptılar” dedi.

Programa katılan ve destek veren Memur-Sen İl Başkanına, Ondokuzmayıs Üniversitesi Akademik Düşünce Topluluğuna (ADEM), Üniversiteli Akil Gençliğe, Ondokuzmayıs Üniversitesine teşekkürlerini iletti.

Liseli öğrencilerin de ilgi ile projeyi takip ettiğini ve yüksek sayıda katılım gösterdiğini belirten Sarıalioğlu “15 yıldan önce üniversitenin nereden nereye geldiği anlatmak istedik. Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi gibi Samsun’da yaklaşık  150 lisenin tamamını ana başlıklar halinde 23 tane program yaptık. Teknik gezilerle birlikte bugün de dâhil toplam 35 program yaptık” dedi.

Programa katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ise “Bu projeyi yapan ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Genç Memur-Sen bu proje ile liseli öğrencilerimizin tercih istikametine önemli bir katkıda bulunmuştur” şeklinde konuştu.

Projede etkin görev alan öğrenciler duygu, düşüncelerini ifade ederek katkıda bulundukları ve önemli bir destek gördükleri için Memur-Sen ve Genç Memur-Sen ailesine teşekkürlerini belirttiler.

Programa Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız,  Memur-sen e bağlı Sendikaların Samsun Şube Başkanları, Samsun’da gençlere hizmet veren birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, Genç Memur-Sen Samsun İl Başkanı Ali Sarıalioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ak Parti eski İl Başkanı Hakan Karaduman, Ak Parti Samsun Milletvekili aday ve eski Gençlik Kolları Başkanı, Caner Göktepe, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuzmayıs Üniversitesi Genel Sekreteri Menderes Kabadayı, İl Kültür Turizm müdürü Adnan İpekdal, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Ak Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, İl Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Ak Parti Üniversite Birim Başkanı Resul Kazanbaş,  OMÜ Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Muhammed Koçhan ve birçok öğrenci, eğitim gönüllüsü katıldı. Fahreddin Yüksel, Onur Şen, Resul Kazanbaş, Muhammed Tanas ise “proje içinde olmaktan mutlu olduklarını ve tercih döneminde başarılı bir süreç yürüttüklerini” ifade ettiler.

Program sonrasında katılan davetliler ve öğrenciler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hidayet YILDIZ/ Akasyamhaber

 

adminadmin