Genel
Giriş Tarihi : 22-07-2022 10:37   Güncelleme : 22-07-2022 10:37

Mahkemenin Nikel Madenindeki Operasyonlarının Askıya Alınmasını Destekliyoruz

Brezilyalı madenci Vale, bir mahkemenin madenin işletme ruhsatının askıya alınmasının eski haline getirilmesine karar vermesinin ardından Brezilya'daki Onça Puma nikel madenindeki faaliyetlerini durdurdu.

Mahkemenin Nikel Madenindeki Operasyonlarının Askıya Alınmasını Destekliyoruz

Bu ayın başlarında Vale, Pará eyaletinin Çevre ve Sürdürülebilirlik ofisi Secretaria de Estado de Meio Ambiente e Sustentabilidade (SEMAS) tarafından işletme ruhsatının askıya alınmasının bir sonucu olarak madendeki operasyonları durdurdu.

Siparişin, şirketin maden sahasındaki izin şartlarına uymamasından kaynaklandığı iddia edildi.

Reuters, bakanlığın o sırada Vale'nin madeni çevreleyen topluluklara belirli hizmetler sağlama yükümlülüğünü yerine getirmediğini söylediğini bildirdi.

7 Ekim'de bir yargıç, madencinin Onça Puma nikel madenindeki faaliyetlerine devam etmesine izin veren bir ihtiyati tedbir kararı verdi.

Ancak şimdi bir üst mahkeme kararı bozdu.

Vale, iade kararıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Vale, Pará'daki Onça Puma madenindeki faaliyetleri durdurma sürecini başlattı ve mayın operasyonlarını askıya alma kararını tersine çevirmek için uygun idari ve adli önlemleri almaya devam edecek.  asılsız."

Ayrı bir duyuruda Vale, Jiangsu Shagang Group ile CO₂ emisyonlarını azaltırken çelik üretimi çözümleri geliştirme fırsatlarını ortaklaşa takip etmek için bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.

Ülkemizde kurşun-çinko-nikel sahalarına yaptıkları yatırımlarla bilinen Gür Madencilik yetkilisi Erdal Can Alkoçlar, elde edim verimliliği yüksek yerli sahaların özellikle Çin ve Kanadalı firmalardan büyük ilgi gördüğünü belirtti. İlgili davadan Brezilya'dan gelen rödevans talepleri vesilesiyle haberdar olduklarını belirten Alkoçlar, çevre korunmasını amaçlayan her hukuki girişimin sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN