Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-01-2021 08:22   Güncelleme : 04-01-2021 08:22

Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K. Susma Hakkını Kullanıyormuş

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K. hakkında soruşturma geniş bir alanda derinleştirilerek devam ederken Bahttin K.’nin susma hakkını kullandığı iddia edildi.

Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K. Susma Hakkını Kullanıyormuş

HİÇ BİR BAŞKANIN SORUŞTURMA AÇMAMIŞ OLMASI ÇOK TUHAF!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki rüşvet olayı tutuklu bulunan Bahattin K.’nın görev yaptığı bütün belediyeleri kapsayacak bir şekilde genişletilirken Bahattin K.’nın görevli olduğu bütün belediyelerdeki rüşvet olayına karışmış olmasına rağmen hiçbir başkanın adli ya da idari soruşturma için girişimde bulunmamış olması şaşırtıcı bulunuyor.

 

ÖNCEKİ BAŞKAN ŞENOL KUL İHBAR ETTİ

Bahattin K.’nın İlkadım Belediyesi’nde yasal şartları taşımadan müdür yapıldığı iddiaları da gündeme gelirken İlkadım Belediyesi’nden sonra geçtiği Terme Belediyesi’nde de rüşvet aldığına yönelik iddialar da konuşulmaya başlanmıştı.

Terme Belediyesi’nin önceki başkanı Şenol Kul, Bahattin K.’yı başkan yardımcısı yaptı. İddialara göre, Önceki Başkan Kul, Terme Belediyesi’nin şimdiki Başkanı Ali Kılıç’a Bahattin K.’nın işçilerden para alarak belediyenin kasasına yatırmadığını ve kendisinde yaklaşık 180 Bin TL para olduğunu ihbar ederek bu parayı kendisinden almasını söyledi.

Başkan Bahattin K. İle görüşerek iddiaları sordu ve doğruladı.

Başkan Bahattin K.’dan 150 bin liranın bir kısmını nakit bir kısmını da senet olarak alarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne geçişine olur verdi.

 

BAŞKAN KILIÇ SORUŞTURMA BAŞLATTI MI!

Bahattin K. bu senedi Terme Belediye Başkanı’na tedricen ve elden ödediği de iddia edilirken Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın Bahattin K. hakkındaki yolsuzluk iddiaları hususunda idari soruşturma başlatıp başlatmadığı ve konuyu adli mercilere taşıyıp taşımadığı merak konusu oldu.

Diğer yandan Bahattin K. Termespor Kulübü As Başkanlığı yaptığı sırada da Terme Belediyesi’nden gayri resmi yollarla kulübe para aktardığı da gelen bilgiler arasında.

 

ŞENOL KUL BU SORULARA CEVAP VEREMİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde rüşvet suçlamasıyla tutuklanan Bahattin K. hakkında konuşan Terme eski Belediye Başkanı Şenol, hem Terme hem de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlarını uyardığını iddia ederken;

Terme Belediye Başkanlığınız sırasında Bahattin K.’yı siz kimin tavsiyesiyle İlkadım Belediyesi’nden Terme Belediyesi’ne aldığını,

Bahattin K.’yı nasıl ve neden başkan yardımcısı, ardından da Termespor Kulübü As Başkanı yaptığını,

Bahattin K hakkında herhangi bir hukuki süreci neden başlatmadığını,

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte çalışabilmek için hangi siyasetçiyi aracı yaptığını

ve o iş olmayınca yeğenini işe alması için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir görüşme yapıp yapmadığı sorularını bir türlü cevaplayamıyor.

 

İFTİRACI ŞENOL KUL

Diğer yandan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, yazılı bir açıklama yaparak iddialara cevap verdi ve Şenol Kul’u yalanladı.

Terme Belediyesinden yapıla açıklama şöyle;

 “Bazı basın-yayın organlarında Terme Belediyesi hedef gösterilerek haber yapılan asılsız iddialar üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. Söz konusu daire başkanı kurumumuzda 2014-2019 yılları arasında Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapmış.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nin hemen öncesi 15 Şubat 2019 tarihinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. 31 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen Belediye Başkanımız Sayın Ali Kılıç tarafından 15 Nisan 2019 tarihinde haberlerde adı geçen Mali İşler Müdürü B.K, hem Belediye Başkan Yardımcılığından hem de Mali Hizmetler Müdürlüğü görevinden alınarak, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne görevlendirilmiştir.

Bu görevlendirmenin ardından izine ayrılan söz konusu müdür, daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne geçmek istediğini beyan etmiş, bu isteği olumlu karşılanmış ve belediyemizle ilişiği kesilmiştir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN