Güncel
Giriş Tarihi : 07-06-2023 12:27   Güncelleme : 07-06-2023 12:27

Mazlumder Başkanı Kaya Kartal Güven Tazeledi

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Merkezi, 16. Dönem Olağan Genel Kurulunu İstanbul’da İl Başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, GYK üyeleri ve delegelerin katılımı ile gerçekleştirdi.

Mazlumder Başkanı Kaya Kartal Güven Tazeledi

MAZLUMDER Genel Başkanı Av. Kaya Kartal’ın açılış konuşmasını yaptığı Genel kurulda, Mazlumder eski yöneticilerinden, Muharrem Balcı, Kenan Yabanigül, Ahmet Mercan ile Kayseri  Şube Başkanı Ahmet Taş, Ankara Şube Başkanı Osman Yurt birer konuşma gerçekleştirdi.

 

Genel Başkan Kaya Kartal MAZLUMDER’in  kurucularına ve MAZLUMDER’in bugüne kadar gelmesinde emeği geçmiş bütün fertlerine teşekkür etti.

 

Geçmiş dönem faaliyetlerinden bahseden MAZLUMDER Genel Başkanı Kaya Kartal, konuşmasının devamında 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş depremleri sonrasında oluşan depreme karşı tedbir hassasiyetinin azalmaması için çalışmalar yapılmasının öneminden bahsetti.

 

Zalimin Karşısında Mazlumun Yanındayız

 

Kaya Kartal, seçim döneminde mülteciler üzerinden seçim propagandası yapılmasının tehlikeli bir alana girmek olduğunu, siyasilerin söylemlerinin toplumdaki tezahürünün daha farklı olduğunu söyledi ve siyasilere mültecilerin siyasete karıştırılmaması gerektiğini söyledi...

 

“Kim olursa olsun zalime karşı, kim olursa olsun mazlumdan yana” olan yürüyüşünün aynı günkü heyecanıyla devam ettiğini belirten Kartal, Ülkemiz ve Dünyadaki İnsan hakları ihlallerine dikkat çekerek, mücadelelerinin  insan hakları ihlallerinin sona erene kadar devam edeceğini belirtti.

 

Genel Kurulda Tunus Nahda Lideri Raşid El Gannuşi'nin Kızı Yüsra Gannuşi de bir konuşma yaptı.

 

Yüsra Gannuşi konuşmasını Hüseyin Sevim  tercüme etti.

 

Yüsra Gannuşi konuşmasında özetle şu konulara değindi:

 

1. Gannuşi / Nahda hareketinin iktidarı ile birlikte yolsuzluklarla mücadele, yargı bağımsızlığı, fikir hürriyeti ve pek çok sosyal alanda ciddi demokratikleşme süreçleri yaşandı.
 

2. Ancak ekonomi, işsizlik ve gelir adaletsizliği gibi konularda istenilen sonuçlar alınamadı. bunda da avrupa ve dünya genelindeki resesyon, komşu ülkelerdeki (özellikle libya) istikrarsızlıklar gibi etkenler çok önemli oldu.
 

3. Kays Said ve  Nahda karşıtı medya bu durumu çarpıtarak ve abartarak halkı ciddi şekilde manipüle etti.
 

4. Kays Said darbesi ile birlikte meclis ve yargı üzerinde büyük baskı kuruldu. yargıçlar uydurma davalardan muhaliflere ceza vermeye zorlandı, vermeyen yargıçlar hapisle tehdit edildi ve onlarcası cezaevine gönderildi.
 

5. Bu süreçte batı içi boş uyarı ve kınamalardan öte bir şey yapmadı. "darbe" kelimesini kullanmaktan dahi kaçındılar.
6. Darbe başlangıcında kays'a destek olan sol parti süreç içindeki uygulamalar neticesinde şu anda, kays'a karşı bir ortak tavır almış durumda.

 

7. Bu ortak tavır bir "ortak cephe" hüviyetinde olmasa da rahatsızlıklarını açıkça dile getiriyorlar.
 

8. Halk ta şu anda ciddi bir tepki içerisinde. Son seçimlerde ( tr'deki %80 leri aşan katılımın aksine) 1. turda %8 ikici turda %11 gibi olağanüstü düşük bir katılım oldu. Halk neredeyse tamamen seçimleri boykot etti.
 

9. Raşid El-Gannuşi pek çok uydurma dosyadan yargılanıyor. Hâlihazırda 1 tane sonuçlanan davadan 1 yıl kesinleşmiş hapis cezası almış durumda. 

 

MAZLUMDER genel kurulunda Divan kuruluna Şadi Çarşancaklı, Aziz Oğuzhan Karaman ve Gökhan Türkoğlu seçildi.

 

15. Ddönem faaliyet ve mali bütçenin okunup onaylanmasından sonra 16. dönem GYK üyelerinin seçilmesi ile son buldu.

 

Genel Kurul toplantısından sonra seçilen Genel Yönetim Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi ve Merkez Yürütme Kurulunu seçti. Buna göre Genel Başkanlığa Av. Kaya Kartal tekrar seçildi. 

 

Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri

 

Ercan Avli, M. İbrahim Asım Bilir, Yasin Dıvrak, Ali Öner, Ahmet Taş, Ali Dalaz, Aziz Oğuzhan Karaman, Ali Çaldır seçildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN