Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 27-09-2019 09:49   Güncelleme : 27-09-2019 09:49

Medeniyet Göstergesi Mekânlarımız

Dinin yarısı temizlik olarak ifade edilse de bunun böyle olmadığını yaşadığımız örneklerden dolayı biliyoruz. Bir ev veya mekâna gittiğinizde temizlik konusundaki en önemli ipucunu banyo ve tuvaletlerden anlıyoruz.

Medeniyet Göstergesi Mekânlarımız

Umuma açık olarak hizmet veren tuvaletlerin durumu içler acısıdır. Ücretli olması dolayısı ile en temel hizmetlerin sunuluyor olmasını bekliyorsunuz ama heyhat bekletiniz boşa çıkıyor. Deli Dumrul misali kapıyı kesip sadece ücret alan ama görevini yapmayan görevliye sitem etseniz de sonuç değişmiyor. O da kullananları suçlayarak topu taca atacaktır.

İnsanoğlunun yiyip-içtikten sonraki en temel ihtiyacı olan, eskilerin ifadesi defi hacet özellikle büyük yerleşim yerlerinde sorundur. Bunun bilincinde olan fırsatçı ve rantiyecilerde bu durumu kendi lehlerine olmak üzere çok güzel sömürmektedirler. Bu umumi tuvaletlerin bir standardının olması ve bunun da belediyeler tarafından denetlenmesi kaçınılmazdır. Tuvaletlerin durumunda bir iyileşme olmadığına göre demek ki kimse görevini yapmıyor, bu da başka bir problemdir. Bu ihtiyaçların giderildiği en önemli kurumlardan birisi de camilerdir. İstisnalar olmakla birlikte şikâyete konu hususlar buralarda da devam etmektedir.

Bütün bu olumsuzlukların yanında Allah’tan yüzümüzü ağartan güzel örneklerde mevcuttur. Şimdilik bunlarla teselli bulup herkese örnek olmasını beklemekten başka çaremiz yok.

Son yıllarda özellikle İstanbul genelindeki Selatin camilerinde (Fatih Camisinde) tuvaletler sorun olmaktan çıkmıştır. Bilenler bilir, özellikle belediyeler bu camilerde mimari estetiği de bozmayacak şekilde yeraltına tuvaletler inşa etmişlerdir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin