Güncel
Giriş Tarihi : 28-10-2014 23:30   Güncelleme : 28-10-2014 23:30

Meme kanserine dikkat çekmek için fener uçurdular

RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ve bir grup öğrenci, meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için dilek feneri uçurduSağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sema Koçan öncülüğünde, Rize sahilinde toplanan öğrenciler, "Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı" etkinliği kapsamında, pembe dilek fenerlerini yakarak gökyüzüne bıraktı

Meme kanserine dikkat çekmek için fener uçurdular

RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ve bir grup öğrenci, meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için dilek feneri uçurdu

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sema Koçan öncülüğünde, Rize sahilinde toplanan öğrenciler, "Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı" etkinliği kapsamında, pembe dilek fenerlerini yakarak gökyüzüne bıraktı. 

Koçan, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, meme kanserine karşı vatandaşları bilgilendirmeyi ve kadının bu hastalıktan utanmadan mücadele etmesinin önünü açmayı amaçladıklarını söyledi.

Meme kanserinin dünyada ve Türkiye'de kadınlarda en sık karşılaşılan kanser türlerinden olduğunu belirten Koçan, "Memenin kadın ve özellikle anne için çok anlamı var. Fizyolojik ve psikolojik olarak çok önemli. Çocuğun beslenmesinden tutun da kadının çekiciliğine kadar birçok anlamı var. Biz de meme kanserine dikkat çekmek için pembe dilek feneri uçurduk, kadınlarımız meme kanseri olmasın' umudu ile fenerlerimizi uçurduk" dedi.

Kadınların meme ve benzeri şeyleri konuşmaya çekindiklerini vurgulayan Koçan, "Bu çekinilecek bir konu değil. Kadınlar kendi bulgularını takip etmeli. Meme kadın için çok anlamı olan bir organ. Meme kaybından sonra beden imajı kaybı olduğu için bir şekilde kadın bol giyinerek veya kolu ile kapatmaya çalışıyor. Bu utanılacak bir konu değil. Sağlık açısından önemli" ifadelerini kullandı.

adminadmin