Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-05-2018 08:41   Güncelleme : 15-05-2018 08:41

Memur Sen Samsun Şubesinden 'Bir bilenle bilge nesil' projesi’

​Memur Sen Samsun Şubesi ile Genç Memur Sen Samsun Şubesi tarafından gerçekleştirilen Bir Bilenle Bilgi Nesil Projesi ödül töreni Ömer Halis Demir çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

Memur Sen Samsun Şubesinden 'Bir bilenle bilge nesil' projesi’

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın da teşrifleriyle gerçekleştirilen törende konuşan Memur Sen Gelen Başkanı Ali Yalçın, Projenin 81 ilde yürütüldüğünü ve bu sene 43 bin öğrencinin çok önemli kazanımlar elde ettiğini, hayatın nitelikli yaşamanın ve nitelikli bir hayata yön vermenin yolunun kitap okumaktan geçtiğini kaydetti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Nuri Pakdil, ‘Okumadığın gün karanlıktasın, kitap okumayan meydan okuyamaz’ diyor. Bu millet üç kıtada hüküm sürmüş bir cihan devleti olarak dünyada adalet dağıtmış, dünyadaki bütün mazlum ve mağdurları himaye etmiş bir millettir. Dolayısıyla böyle bir ülkenin nesli olan sizler, yarına ilişkin iyi azıklar biriktirip, iyi hazırlıklar yaparsanız, yeni bir cihan devleti ve yeni bir dünya o zaman mümkün olacaktır. Yoksa, sosyal medyayla beslenen, birkaç cümle kullanan bir neslin tüketen bir nesil olarak dünyaya vermesi zordur.” dedi.

Törende yaptığı konuşmada, iyi bir neslin yetişmesinin en büyük amaç olduğunu kaydeden Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bu projede 1.500 öğrenci sayısı çok az, inşallah bu sayı artarak devam edecektir. Gerçekten biz il olarak, ülke olarak okumayı çok önemsiyoruz. O anlamda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunun da geçici bir heves olarak kalmasını istemiyoruz. Bunun kalıcı olmasını istiyoruz. Hayatımız boyunca ülke olarak, ailerimizle ve çocuklarımızla birlikte okuyalım. Okuma oranlarına baktığımızda ülkemizin oranlarının çok geride olduğunu görüyoruz ama bu gün bu salonun kalabalığı bizleri okuma konusunda ümitlendirdi. Bizler kurum ve kuruluşlar olarak hep beraber el ele verirsek bu konunun üstesinden geliriz. Memur-Sen bu gün burada bir akademi gibi çalıştığını, gerçekten eğitimi ciddiye aldığını, eğitimin sadece  bir okul meselesi olduğunu değil bir ülke meselesi bir gelecek meselesi olduğunu gösteren bir  tavır  ve tutum içerisinde olduğunu gösterdi.

Sevgili Gençler; Ülkemiz çok ciddi bir mücadele içerisinde. Görüyorsunuz dünya ilimde ve bilimde yarış içerisinde. Bilinçli ve şuurlu bir gençlik yetiştirmediğiniz takdirde ülkemizin yarınlarından emin olamayız. Büyüklerimiz ve ailelerimiz diyorlar ki, çocuklarımız okusunlar iyi adam, iyi mühendis, iyi doktor ve iyi öğretmen olsun ama önce iyi bir vatansever olsun diyorlar. Ülkesini sevsinler. Bilge nesil dediğimiz şuurlu gençlik, vatan millet söz konusu olduğunda bütün menfaatlerini ve geleceğini bir kenara atacak ve kim var dendiğinde önce kendisi yola çıkacaktır. Necip Fazıl’ın deyimiyle 'önce ben varım diyen bir nesil istiyoruz'. Bu anlamda bu çalışmaların bizleri ümit verdiğini düşünüyorum. Projeye emeği geçen sendika başkanlarımıza ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.

Sevgili Gençler; sizlere de çok teşekkür ediyorum. Gerçekten sizler örnek oldunuz. Artık ben sizlere okumanın önemini anlatmıyorum. Sizler bu yakaladığınız heyecanı arkadaşlarınıza anlattınız. Bu bir su dalgası gibi ilimizde bütün okullara yayılsın, Samsun’a yayılsın, Samsun’dan da ülkemize yayılsın. İlinizin Valisi olarak sizlerle iftihar ediyorum. Bu salonu doldurmanızdan dolayı inanın çok duygulandım. Bu ortamı görmekten müthiş heyecanlandım. Bizlerin bütün derdi sizlersiniz. Allah sizlerden razı olsun. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sizleri tebrik ediyorum ve hepinize başarılar diliyorum.

Tarihi ve manevi değerlerine bağlı, kişisel ve sosyal yönden gelişmiş, hayal gücü yüksek, akademik alanlarda ilgili ve yetenekli, kendini ve çevresini doğru tanıyan, toplumsal hayata aktif katılan, kendi kültürel değerlerini örf ve adetlerini bilen, sanat dallarına ilgi duyan, temel hak ve özgürlüklere saygılı, milletin ve devletin bölünmez bütünlüğünü savunan, olumlu davranışlar kazanmış, müşterek çalışma ve işbirliği alışkanlığı kazanmış bireyler yetiştirmek amacıyla hazırlanan 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesi kapsamında İl ve ilçelerimizden 39 okulumuzdan 150 öğretmenimiz bir bilen olarak, bilge nesle rehberlik yapacaktır.

Türkiye genelinde birçok il ve ilçemizde uygulanmakta olan projeye ilimizde her öğretmenimiz onar (10) öğrenciye rehberlik yapacağından öğretmenlerimizin kendilerinin seçeceği takriben 1.500 (bin beş yüz) öğrencimiz projemize katılmış olacaktır.

 ‘İlim, İrfan, Hkikmet yolunda, Şuurlu Gençlik’, ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesine katılan liselerde, MALKOM X, ALİYA İZZETBEGOVİC, GENÇLERLE BAŞBAŞA, AŞK MEDENİYETİNE YOLCULUK, Orta Okullarda ve İmam Hatip Orta Okullarında ise HZ.MUHAMMET (S.A.V), HZ.EBU BEKİR (R.A), HZ.ÖMER (R.A), HZ.OSMAN (R.A), HZ.ALİ (R.A), HZ.HATİCE (R.A), HZ.AİŞE (R.A), HZ.ZEYNEP (R.A), HZ.HAMZA (R.A), HZ.HÜSEYİN (R.A), HZ.BİLAL-İHABEŞİ (R.A), AMMAR BİN YASİR (R.A), MUS’AB BİN UMEYR (R.A), HZ. EBU ZER’İ GİFARİ (R.A),  HZ.EBU HANİFE (R.A), ŞEYH ŞAMİL VE ÖMER MUHTAR adlı kitaplarla dereceye giren öğrencilere Valimiz Sayın Osman Kaymak ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreni sonrasında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Samsun Valisi  Osman Kaymak'a tablo hediye etti.

 ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Projesi ödül törenine ayrıca, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK, Memur Sen Samsun İl Başkanı Necdet Güneysu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, sivil toplum temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

adminadmin