Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-12-2017 11:05   Güncelleme : 28-12-2017 11:05

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta: Yüksek Teknoloji Ürün Üretemiyoruz

MHP Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta son yayınlanan istatistikleri sosyal medya hesabından değerlendirdi.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta: Yüksek Teknoloji Ürün Üretemiyoruz

TÜİK’in son açıklanan "Yıllık Sanayi Ürün İstatistikleri, 2016" sonuçlarını değerlendiren Usta, “Bu sonuçlar, geçtiğimiz 6 yılda ürettiğimiz ürünlerin teknoloji seviyesini arttıramadığımızı gösteriyor. %8,5 büyüdüğümüz 2013 yılında bile yüksek teknoloji ürünlerinin payı %2,7! 2002'de %5,1'di.” dedi.

PARAYI TEKNOLOJİ YERİNE BETONA YATIRDIK!

Son 6 yılda, ekonomimiz %45 büyürken, hazır beton üretimi %66, inşaat katma değeri %79, inşaat yatırımları %82 arttı diyen Usta, “İnşaata dayalı büyümeden zaten yüksek teknoloji beklenemez. Kaynak tahsisinde üretken sektörlere yönelinmesi gerektiğini defalarca söyledik.  İthal ara malı kullanımını azaltacak, ihracatı arttıracak, istihdam yaratacak sektörlere yatırım yapmalıyız. Keşke inşaat sektörüne sağlanan bu motivasyon, daha üretken, sürdürülebilir istihdam sağlayacak, cari açığı azaltacak sektörlere de sağlanabilseydi. Bu sektörlerin başında kimya sektörü gelmelidir. Artık, Türkiye'de, karayolu, demiryolu ve limanı olan stratejik bir noktada kimya üssü kurmanın vakti gelmiştir. Diğer taraftan, Dünya Bankasının, "Kamu-Özel İşbirliklerinin Hazırlaması, Temin Edilmesi ve Yönetilmesinde Devlet Kapasitesinin Değerlendirmesi" sonuçları, mevzuat alt yapımızın emsallerimize göre çok geride olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Bu konudaki mevzuat eksiklerimizin acilen tamamlanması gerekmektedir.” diye de ekledi.

500 BİN OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENE İHTİYACI VAR

Yüksek teknoloji üretebilmek için eğitimin şart olduğuna vurgu yapan Usta, “Hem de okul öncesi eğitim! Kadınlarımıza imkan sağlayalım, çocuklarımız sağlam yetişsin. Bu işler 2023-53-71 diyerek olmuyor! Demografik fırsat penceremiz kapanıyor! Türkiye'de 2-5 yaş aralığında 5 milyon çocuğumuz olduğu düşünüldüğünde, her 10 çocuğumuza 1 öğretmen düşecek şekilde bir planlama yapıldığında, ülkemizin (çok büyük çoğunluğu kadın olacak) 500bin okul öncesi öğretmene ihtiyacı var demektir. İşte size kadın istihdamı! Nasıl her mahallede ilkokul varsa, kreş ve anaokulu da olmalıdır. Çocuklarımıza onların yaşlarına uygun kaliteli bir müfredat ile başta vatandaşlık bilinci ve vatanseverlik olmak üzere, bilimi, sanatı, kültürü ve şühedadan kalan mirasa saygıyı aşılamalıyız. Hayal gücü ve zihni açık, icat çıkaran, vatansever çocuklarımız ve gençlerimizdir bu ülkede teknolojiyi üretecek; kadınlarımızdır, bizlere bu çocukları ve gençleri yetiştirecek! Demografik fırsat penceremiz kapanmadan acil olarak taşın altına ellerin konulması gerekmektedir!” dedi.

adminadmin