Genel
Giriş Tarihi : 25-06-2021 10:38   Güncelleme : 06-07-2021 10:43

Mıhlama Nasıl Yapılır

Karadeniz lezzetleri denildiğinde ilk akla gelen isimlerden mıhlama, yörenin eşsiz lezzetini en organik ürünlerle sofralara taşır.

Mıhlama Nasıl Yapılır

Karadeniz lezzetleri denildiğinde ilk akla gelen isimlerden mıhlama, yörenin eşsiz lezzetini en organik ürünlerle sofralara taşır. Karadeniz bölgesinin en bilindik tatları arasında yer alan mıhlamayı lezzetli bir şekilde yapabilmek için ürünlerin organik olmasına dikkat edilmelidir.

Karadeniz bölgesinin temel lezzetlerinden mıhlama, Türkiye başta olmak üzere dünyaca bilinen bir lezzet olarak anılır. En lezzetli mıhlamayı hazırlamak için kullanılan ürünlerin organik olması önemli unsurlardandır. Özel sabah kahvaltılarında sofraların vazgeçilmezleri arasında mıhlama yer alır. Çekirdek ailenizle keyifli bir kahvaltı yapmak için vereceğimiz tarife göre ilerleyebilirsiniz. Gerekli malzemeler ve yapım aşamaları aşağıdaki yer alıyor.

  • Lezzetli mıhlama yapmanın temel kurallarından biri tereyağıdır. Özellikle yine Karadeniz bölgesinde üretilen tereyağından yana seçim yapabilirsiniz. Üç dört kişilik mıhlama hazırlığı için 2 yemek kaşığı tereyağı kullanılabilir.
  • Akışkan formda olması için un kullanılır. Karadeniz bölgesinde sıklıkla tüketilen mısır unu kullanılarak kıvam tutturulmalıdır. Bu tarif için 2 yemek kaşığı kullanılabilir.
  • Bir diğer önemli malzeme ise mıhlama peyniridir. Bu lezzet her peynirle elde edilmez. 1 su bardağına yakın Trabzon peyniri kullanılmalıdır.
  • Son olarak ise 1 su bardağı su eklenmelidir.

Malzemeleri bir araya getirdikten sonra sıralı bir şekilde yapım aşamasına geçerseniz, lezzeti bir mıhlama hazırlamanız kaçınılmaz olur. Ürünlerin organik olması lezzeti tutturmak için önemli detaylardandır. Yapım aşamasına geçtiğinizde orta boy bir yumurta sahanı kullanabilirsiniz. Tarifte belirtilen miktarda tereyağını tavaya koyun ve eritin. Ardından yavaş yavaş mısır ununu ekleyerek karıştırın. Ekleme sırasında yağla özdeşleşmesi için karıştırmaya devam edin. Karıştırma işlemini mısır unu kavrulana kadar sürdürebilirsiniz. Mısır ununun kavrulduğundan emin olduğunuzda bir bardak suyu yavaş yavaş ekleyebilirsiniz. Suyla un birbirine iyice karışana kadar karıştırmaya devam edebilirsiniz. Karıştırmaya devam ederken Trabzon peynirini ekleyin. Trabzon peyniri yapısı gereği tuzlu olduğu, için ekstra tuz eklemenize gerek yoktur. Bu şekilde mıhlamanın tüm malzemelerini eklemiş olacaksınız. Dikkatli bir şekilde malzemelerin her birinin birbirine karışmasını sağlayın. Kısık ateşte pişirme işlemini tamamlayarak sahan ile beraber kahvaltı sofrasına ekleyebilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN