Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-09-2026 18:17   Güncelleme : 16-09-2026 18:33

Mehmet Muş Atakum’da maaş krizini de çözdü!

Atakum Belediyesi’nde yaklaşık beş aydır maaş ve özlük haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan personelin beklediği kritik haber geldi.

Mehmet Muş Atakum’da maaş krizini de çözdü!

İller Bankası, belediyenin maaş ödemelerinde kullanacağı kredi için teminat mektubu onayını verdiği öğrenildi.

Bürokrasi engelinin aşılmasıyla birlikte, işçilerin birikmiş tüm alacaklarının iki iş günü içerisinde banka hesaplarına yatırılması planlanıyor.

Başkan Türkel iki gün süre vermişti

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, geçtiğimiz günlerde hak arayışındaki personelle bir araya gelerek finansman arayışına ilişkin doğrudan bilgi vermişti. Türkel görüşmede, sürecin kilit noktası olan teminat mektubuna işaret ederek, "Teminat mektubunun onayı geldikten iki gün sonra maaşlarınız eksiksiz hesabınıza yatacak" taahhüdünde bulunmuştu. İlbank onayının resmileşmesinin ardından belediye yönetimi, bankacılık ve kredi prosedürlerini tamamlayarak ödemeleri 48 saat içinde hayata geçirmek için harekete geçti.

Masada sadece maaşlar değil tüm alacaklar var

Edinilen bilgilere göre, finansmanın hesaba aktarılmasıyla yalnızca cari maaşlar ödenmeyecek; emekçilerin geriye dönük birikmiş alacakları ve sosyal hakları da tek seferde kapatılacak. Belediye Meclisi’nden daha önce yetkisi alınan kredi paketinin önündeki teminat pürüzü kalktığı için, ödeme takviminin teknik bankacılık işlemlerinin ardından ivedilikle başlatılması kesinleşti.

Açlık grevine kadar uzanan direnişte sona doğru

Atakum Belediyesi bünyesinde görev yapan emekçiler, aylardır süren ödeme düzensizliği nedeniyle maaş nöbeti, iş bırakma ve açlık grevine kadar varan çeşitli eylemlerle seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışmıştı. Kent gündeminde geniş yankı uyandıran ve siyasi tartışmaları da beraberinde getiren krizin, paranın hesaplara geçmesiyle birlikte tamamen son bulması ve eylemlerin durdurulması bekleniyor.

adminadmin