Eğitim
Giriş Tarihi : 25-03-2022 16:43   Güncelleme : 25-03-2022 16:43

Müdür Haydar Akın Yalnız Değildir!

Bursa’da Mithatpaşa Ortaokulu’nda velilerin talepleri doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne duyuru yazısı göndermesinin ardından görevden alınan okul müdürü Haydar Akın’ın göreve iade edilmesi için EBS Bursa 1 No’lu Şube ve öğrenci velileri basın açıklaması gerçekleştirdi.

Müdür Haydar Akın Yalnız Değildir!

EBS Bursa 1 No'lu Şube Başkan Vekili Adil Yazıcıoğlu yaptığı açıklamada, “Velilerin böyle bir talepte bulunması gayet normaldir.  Yapılmak istenen fiilde herhangi bir suç unsuru yoktur. Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenine ve yöneticisine sahip çıkmasını bekliyoruz.” dedi.

Mithatpaşa Ortaokulu önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Memur Sen Bursa İl Temsilcisi Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, DAĞDER Başkanı Yaşar Türk, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bursa İl Başkanı Mehmet Fatih Kaya, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların başkanları, EBS Bursa 1 Nolu Şube üyeleri ve yöneticileri, sivil toplum kuruşları temsilcililerinin yanı sıra çok sayıda öğrencisi velisi  açıklamaya katılarak destek verdi.

EBS Bursa 1 No'lu Şube Başkan Vekili Adil Yazıcıoğlu, Mithatpaşa Ortaokulu’nda okul müdürü Haydar Akın’ın görevden alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, “Eğitim öğretim süreci içinde Eğitimin bir paydaşı olan Velilerin, öğrencisi hakkında haklı ve makul olan bu istek ve taleplerini okul Müdürü yerine getirmek istemiştir. Olay bundan ibarettir. Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenine ve yöneticisine sahip çıkmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 “Görevden alınmasını kabul etmiyor, yapılan uygulamayı kınıyoruz”

EBS Bursa 1 No’lu Şube Başkan Vekili Adil Yazıcıoğlu okul önünde yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Mesleki hayatı boyunca Milli Eğitim de çeşitli görevlerde bulunmuş, çalıştığı tüm kurumlarda başarılı çalışmaları ile öne çıkmış, devletine ve milletine kutsal meslek olan Öğretmen ve yönetici olarak hizmet etmiş, amirleri tarafından başarıları taltif edilmiş,  tek derdi eğitim-öğretim ve öğrencileri olan Mithatpaşa Ortaokulu müdürümüz Haydar Akın’ın görevden alınmasını kabul etmiyor, yapılan uygulamayı kınıyoruz.”

 “Velilerin böyle bir talepte bulunması normaldir, fiilde suç unsuru yoktur”

Görevden alınan okul müdürü Haydar Akın’ın 9 yıldır okulda görevini başarıyla sürdürdüğüne dikkat çeken Yazıcıoğlu şöyle devam etti, “9 yıldır bu okulda öğrencisiyle, öğretmeniyle, öğrenci velileri ile eğitimin paydaşı olan mahalle sakinleriyle huzurlu bir eğitim ortamı oluşturarak çalışmış başarılı bir okul müdürüdür. 9 yıldır Müdür olarak başarılı hizmet yapan arkadaşımızı tüm öğrenci, öğretmen, veliler ve mahalle sakinlerinin bu başarıda şahitliği de vardır. 900 öğrencisi 47 öğretmeni ile başarılı ve huzurlu bir eğitim ortamı oluşturmuştur.  Ortaokul düzeyinde LGS sınavında ki başarılarında her yıl Bursa ilimizin ilk sıralarında yer alan bir okulumuzdur.  Eğitimin bir paydaşı olan Velilerin istek ve talepleri doğrultusunda genel bir uygulama olan öğrenci oturma düzeninde değişiklik yapılması istenmiştir.  Velilerin böyle bir talepte bulunması gayet normaldir.  Yapılmak istenen fiilde herhangi bir suç unsuru yoktur.  Mevzuata aykırı bir durum da söz konusu değildir. Kaldı ki, bizler eğitimciyiz. Eğitim Yönetimine de bilimsel bakmak gerekiyor.”

“Milli eğitim bakanlığından öğretmenine ve yöneticisine sahip çıkmasını bekliyoruz.”

Bazı sendika ve STK‘lar tarafından Okul müdürüne yapılan düşmanca tavrı kabul etmediklerinin altını çizen Yazıcıoğlu son olarak şunları söyledi, “28 Şubat karanlığında gördük, bir daha da aynı zulüm ve cürümleri işlemelerine izin vermemeliyiz. Olayı kargaşaya maniplasyona sokarak algı oluşturmak isteyen kendilerini eğitimcilerin sendikası diye lanse eden kesiminde bunları iyi bilmesi gerekir. Devlet yetkililerimiz ve Eğitim felsefesine kafa yoranlar da Japon modeli olan ve batı da uygulanan Kız erkek ayrı üniversite projesi de gündemde olduğu bir dönemde, bazı sendika ve STK ‘lar tarafından Okul müdürüne yapılan düşmanca tavrı kabul etmiyoruz. Haydar Akın müdürümüzün şahsında, asli unsura yapılan hayâsız akınların adresi ve tertip nedenlerini biliyor ve kınıyoruz. Millet iradesine karşı, "millet seçer ama biz yönetiriz" diyen oligarşik ve vesayetçi zihniyet ehlinin,  eylem ve söylemlerini yineleyeceklerine, tertip, entrika ve algılar oluşturmada sınır tanımayacaklarına dair hafızamız çok şükür ki zindeliğini koruyor. Milletin değerlerinden kopuk bu jakoben ve totaliter zihniyetin tüm stepnelerini, emellerini, içlerinde gizledikleri kin ve nefretlerini,  28 Şubat karanlığında gördük, bir daha da aynı zulüm ve cürümleri işlemelerine izin vermemeliyiz. Olayı köpürten anlayış ve kafa yapısının geçmişteki icraatlarını çok iyi biliyoruz.  Öküzün altında buzağı arıyorlar. Kendi tabanlarını zinde tutmak ve Laiklik tamtamcılığı yapmak istiyorlar.  İşin içine birde Atatürk düşmanlığı iftirası ekleyerek hedeflerine ulaşabileceklerini zannediyorlar.  Müdürümüze sahip çıkmalıyız. Bu olayda en ufak bir suç unsuru yoktur. Okul müdürü bir suç işlememiştir.  Hiç bir şekilde uygulamaya ve fiiliyata dökülmemiş bir yazıdan yola çıkarak görevden alma yanlış bir uygulamadır.  Yanlış bir uygulamadan ceza verilemez. Olay insanı bir talep neticesinde gerçekleşmiştir. Okul müdürü üzerinden düşmanca bir tavra ve art niyete gerek yoktur.  Ve bu uygulamalar geçmişten günümüze olagelmiş uygulamalardır. Yeni bir uygulama da değildir. Eğitim öğretim süreci içinde Eğitimin bir paydaşı olan Velilerin, öğrencisi hakkında haklı ve makul olan bu istek ve taleplerini okul Müdürü yerine getirmek istemiştir. Olay bundan ibarettir. Meydanı birkaç şarlatana bırakacak değiliz.

Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenine ve yöneticisine sahip çıkmasını bekliyoruz.”

Çakırcı: “haydar hoca’nın itibarı tüm eğitimcilerin itibarıdır”

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ise “Bugün burada bir meslektaşımızın haksızca açığa alınmasını kınamak için toplandık. Demokratik ülkelerde tercih esastır. Velilerimizin taleplerini dikkate alarak, karar alan müdürümüzün böylesine yanlış bir uygulama ile karşı karşıya kalmasını asla doğru bulmuyoruz. Maalesef marjinal mihrapların, arada bir kumpaslarına şahit oluyoruz. Aslında biz bu oyunlara çok alışığız. Bu kumpasları, bu oyunları bozacak olanlar da sizlerseniz. Ülkemizde, azgın azınlığın dayatmaya çalıştığı, hiçbir faydası olmayan karma eğitimin ülkemize getirdiği sonuç budur. Biz, karma eğitim dayatmasına karşı olduğumuzu net bir şekilde ifade ediyoruz. Velilerimiz, müdürlerini okulda geri istiyor. Öyleyse bu sese kulak verin diyoruz. Bunun yolu da Haydar Hoca’mızın hemen göreve geri dönmesidir. Haydar Hoca’nın itibarı tüm eğitimcilerin itibarıdır. Buradan tekrar ifade ediyoruz; Haydar Hoca yalnız değil, bizler onun yanındayız ve kendisine desteğimiz tamdır. Bir an önce veliler, eğitimciler, öğrenciler ve sivil toplum kuruşu olarak görevine iadesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yünkül: “bu yanlıştan dönülsün”

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, “28 Şubat döneminde olduğu gibi okullar üzerinden algı yapıyorlar. Müdürümüzün, velilerin haklı talebi doğrultusunda atmış olduğu adımı çarpıtarak, okullarda uygulanan uygulamayı sadece resmi yazıya dökmesini fırsat bilen bir kesimin, hem okul öğretmenlerini hem müdürleri hem de siyasi iradeyi zor durumda bırakma çabası olarak görüyoruz. Bizler Memur-Sen olarak değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Müdürümüze sahip çıktığımızı belirtiyor, konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bu yanlıştan dönüp, Müdürümüzü görevine iade etmesini istiyoruz.” dedi.

Türk: “müdürümüz haksızlığa uğramıştır”

DAĞ-DER Başkanı Yaşar Türk, Milli Eğitim müfredatında erkek ve kız öğrencilerin yan yana oturması ile ilgili bir yönetmeliğin olmadığını belirterek, “İnançları güçlü, dini İslam olan bir ülkede mütedeyyin olan insanların, çocukların, erkek ve kızlı oturmaması yönünde taleplerini yerine getiren Müdürümüz, ne suç işledi de görevinden uzaklaştırıldı? Bakanlığımıza ve yetkililere bir kez daha sesleniyoruz; Müdürümüzün haksızlığa uğramıştır. Kumpasların kurulduğu, haksızlıklar yaşandığını apaçık ortadadır. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir. Başarılarla dolu Haydar Müdürümüze bir an önce iadeyi itibar yapılmasını bekliyoruz. Sivil toplum kuruluşları olarak bizler bu işin takipçisiyiz” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN