Analiz
Giriş Tarihi : 26-10-2020 10:31   Güncelleme : 02-11-2020 11:59

Müslümanlara Domuz Yağı ve Köpek Kafatası Kemiği Külünü Tavsiye Ediyor!

Pamuk Yayınlarından, Arif Pamuk imzasıyla piyasada satılan ‘Şifalı Bitkiler ve Emraz’ isimli kitapta basur tedavisi için Domuz Yağı tavsiye ediliyor.

Müslümanlara Domuz Yağı ve Köpek Kafatası Kemiği Külünü Tavsiye Ediyor!

Kitabın önsözünde, “Bu kitapta bulunan terkipler asırlarca tedavi maksadıyla kullanılmış ve Avrupa üniversitelerinde de ders olarak okutulmuş” denilmesine rağmen Arif Pamuk Domuz Yağını Müslümanlara şifa diye tavsiye ediyor.

Pamuk, ‘Avrupa tamam da, kitabındaki facialar Müslüman hekimler tarafından hastalarına tavsiye ediliyor mu’ sorusunu ise cevapsız bırakıyor.

750 yıl öncesinin hurafelerini günümüze taşıyan, hiçbir ilmi mahiyeti olmayan şüpheli ve sakıncalı hatta haram olan hurafeleri tedavi diye tavsiye eden sözde şifalı bitkiler kitabının yazarı Arif Pamuk, Basur tedavisi için ‘Makat domuz yağı ile yağlanır’ diye yazıyor.

 

KÖPEĞİN KAFATASI KEMİĞİNİN KÜLÜ

Arif Pamuk’un yazdığı ‘Şifalı Bitkiler ve Emraz’ isimli kitaptaki saçmalık, hurafe ve haramlar bununla da sınırlı değil.

Pamuk şifa niyetine kitabını alanlara Domuz Yağı tavsiyesinin Hemen altında ise, ‘Köpeğin kafatası kemiğinin külünü’ kullanmaları gerektiğini yazıyor.

Arif Pamuk’a konuyla alakalı olarak görüşlerini sorduğumuzda ise yazmış olduğu Şifalı Bitkiler ve Emraz kitabına kaynak olarak, Arapça bir eseri gösteriyor.

Kitaptan bir kısmı daire içine alarak; “Beyefendi domuz eti haramdır. Bu mutlak olarak böyledir. Tıbben bazı organlarında eski hekimlerimiz faydalanmışlardır. Onlar bizlerden daha ince düşünen âlimlerdir. Onlardan bir tanesi de 750 sene önce yaşamış fotokopisini gönderdiğim eserin sahibidir” diyen Pamuk’un işaretlediği kısmı okuduğumuzda ise, Domuz Yağı değil Domuz otundan bahsedildiğini görüyoruz.

Aynen şöyle yazıyor;

“Domuz otu bal ve biberle karıştırılınca saç bitirir…”

PAMUK KENDİSİNİ SAVUNMAYA DEVAM EDİYOR

Bunun üzerine Arif Pamuk’a;

“Hocam sen bu kitabı hurafelerle doldurmuşsun. Müslümanlara domuz yağını ilaç diye tavsiye ediyorsun. Hem ‘Köpeğin kafatası kemiğinin külünü’ de deva diye kitabına almışsın. Yani köpeğin kafasını kesip kopartacak, sonra yakacak ve sonra da küllerini mi kullanacağız. Böyle saçmalık mı olur” şeklinde sorduğumuzda bize Diyanet yayınlardan Resülullah’ın ‘Deve Sidiği’ hadisesinin yer aldığı bir sayfayı domuz yağı ve köpeğin kafatası külüne delil gösteriyor.

ARİF PAMUK BU KİTABI PİYASADAN ÇEKECEK Mİ

Arif Pamuk’a,

“Hocam, bu hurafeleri bugün şifa diye Müslümanlara satıyor ve yıllardır para kazanıyorsunuz. Şimdi bu helal kazanç mıdır” diye de sorduk. Bir cevap alamadık.

Son olarak “bu kitabı toplayıp içindeki saçmalıkları hurafeleri ayıklayarak yeniden piyasa sürmelisiniz” dediğimizde ise Arif Pamuk bize;

“Diyanet İşleri’nin yıllardır basarak okuttuğu kitapların içindekileri de okuyunuz. Bana yaptığınız teklifi Diyanet Başkanlığımıza herhalde yaparsınız.”

KİTABIN İÇİNDE NE YAZDIĞI UMURUNDA DEĞİL

Arif Pamuk’un Müslümanlara domuz yağı tavsiyesi umurunda değil…

Yıllarca bu ve benzeri hurafeleri şifa diye kitaplarına koyarak, helal ile haramı bir birine karıştırarak sattı.

Para kazandı…

Kazandığı paranın helal mi, haram mı olduğunu düşünmeden yaptı bunu…

Helalden haramı ayıklaması için kendisine bir fırsat verdiK…

Elinin tersiyle itti…

 

UZMAN GÖRÜŞÜ NEDİR

Domuz Yağının Müslümanlar tarafından ilaç niyetine kullanılıp kullanılamayacağı hususunu bir uzmana da sorduk.

Aldığımız cevap aynen şöyleydi;

 “Zaruret halinin dışında domuzun hiçbir şeyinden istifade edilmez. Haramdır. Ama bir ilaç sadece onda bulundu, insanlar başka şeylerde bulamadılarsa hasta da risk altındaysa o zaman domuzdan geçici bir süre, tam tedavi bulunana kadar istifade edilir. Normal halde domuzun her şeyi haramdır. Ezcümle domuzun yağını kullanmak, bedenimize sürmek caiz değildir.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN