Genel
Giriş Tarihi : 24-12-2021 21:34   Güncelleme : 24-12-2021 21:34

Mutluluğun En Lezzetli Hali Hazz’da Sizleri Bekliyor

Çikolatanın sütlü, bitter ve beyaz olmak üzere başlıca üç çeşidi vardır.

Mutluluğun En Lezzetli Hali Hazz’da Sizleri Bekliyor

Farklı yaş gruplarındaki kadınların ve erkeklerin en çok severek tükettiği gıdaların başında çikolata gelir. Çikolata binlerce yıllık tarihi ve farklı damak zevklerine hitap eden çeşitliliğiyle hemen herkesin favori lezzetidir. Çikolatanın hammaddesi kakao meyvesidir. Çikolata üretiminin ilk adımı fermente edilerek güneşte kurutulan kakao tanelerinin kabuklarından ayrıştırılmasıdır. Bu işlemin ardından geriye kalan kakao taneleri çikolata üretiminde kullanılmaktadır.

Çikolatanın sütlü, bitter ve beyaz olmak üzere başlıca üç çeşidi vardır. Çikolata yeterli miktarda tüketildiği takdirde bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığı üzerinde oldukça olumlu etkiler yaratır. Çiğ kakaoda insan vücudunda endorfin ve opyum salgılanmasına katkıda bulunan ve feniletilamin denilen bir bileşik madde vardır. Feniletilamin yalnızca kakaoda ve mavi-yeşil olarak adlandırılan bir deniz yosunu türünde bulunur. Endorfin ve opyum hormonları insanların aşık olduklarında yoğun bir şekilde salgıladıkları ve mutluluk veren hormonlar olma özelliğine sahiptirler. Çiğ kakao aynı zamanda en önemli magnezyum kaynaklarından biridir. Kas ve sinir gevşetici özellikleri ile ön planda olan magnezyum tüm bunların yanı sıra enerji üretimi, kemik sağlığı, adet ağrılarıyla baş edilmesi ve vücut ısısının kontrol edilmesi noktasında da son derece önemli bir role sahip olduğundan anti-stres minerali olarak da isimlendirilmektedir.

Çikolata Sizin İçinde Bir Mutluluk Kaynağı mı?

Çikolata özellikler kadınlar için vazgeçilmez bir lezzettir. Yalnızca görüntüsü ve kokusuyla değil aynı zamanda mutluluk hormonu salgılanmasında oynadığı rol ile de ön plandadır. Sağlık açısından birçok faydası olan çikolata; kanserden kalp hastalıklarına kadar birçok hastalığın tedavisinde önemli role sahiptir.

Çikolatanın hammaddesi kakao bitkisidir. İçerisinde azot, yağ, lif ve bazı mineraller bulunan çikolata bunların yanı sıra protein, potasyum, demir, yağ, kalsiyum ve karbonhidrat açısından zengin bir besindir. Kalorisinin yüksek besinlerden biri olan ve 100 gramında 528 kcal kalori bulunan çikolatanın içinde A ve C vitaminleri de vardır.

Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisiyle dikkat çeken çikolata mutluluk hormonu salgılanmasını sağlayan önemli bir unsurdur. Kanın düzenli bir şekilde akmasını sağladığından kalp ve damar sağlığının korunması noktasında da etkilidir. Çikolatanın düzenli ve belirli miktarlarda tüketilmesiyle damar tıkanıklığı ve kalp krizi gibi hayati riske neden olabilecek sorunların engellenmesi mümkün olabilir. Kolesterol seviyesinin dengede tutulmasında olumlu etkiye sahip olan çikolata sahip olduğu antioksidan özellikler sayesinde kanser hücrelerinin oluşumunu da engeller. Beyne giden damarlardaki kan akışını destekleyerek beyinde damar tıkanıklığı gelişmesini önler ve beyin kanaması riskini minimize eder. Çikolatanın içinde bulunan lif sayesinde bağırsaklar düzenli bir şekilde çalışır. Aynı zamanda böbreklerde kum ve taş oluşumunun engellenmesi noktasında çikolata olumlu etkilere sahiptir.

Çikolata sahip olduğu tatla damaklarda eşsiz bir lezzet bırakmasının yanı sıra bağırsak kanserine yakalanma ve inme riskini azaltır. Cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunan çikolata kandaki şeker seviyesini de dengeler. Vücut için çok önemli olan demir mineralini içinde barındıran çikolata aynı zamanda idrar söktürücüdür. Tüm bu olumsuz etkilerinin yanı sıra çikolatanın aşırı tüketimi durumunda diş sağlığının olumsuz yönde etkilenebileceği ve kilo alımı gibi bir olumsuzluk yaşanabileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir.

Lezzetin Adresi Hazz’da Bekleniyorsunuz

Rengarenk görünümleri, ağızda dağılan dokuları ve birbirinden sıra dışı lezzetleriyle makaron Fransa’nın en özel lezzetlerinden biridir. Her ne kadar İtalyan asıllı bir tatlı olsa da makaronlar son halini Fransız mutfağında aldığından ve tüm dünyaya Fransız mutfağından yayıldığından en sevilen ve beğenilen Fransız tatlılarından biri olarak kabul edilmiştir.

Makaron bezeye benzer bir yapıya sahiptir. Yapımında yumurta beyazı, şeker, badem tozu ya da badem unu kullanılan makaron ilk zamanlarda yalnızca dış kabuklarıyla sade olarak tüketilirdi. Daha sonra yepyeni bir yorum getirilen makaron arasına koyulan lezzetli krema ile damak zevkini üst noktalara taşımayı başarmıştır. Makaron tarihi çok eskilere dayanan bir tatlı olmasının yanı sıra uygulaması son derece zor bir tarife sahiptir. Kolay kırılabilir bir kabuğu olduğundan makaron doğru tarifle, kaliteli malzemelerle ve usta bir şef tarafından pişirilmelidir.

Renkli görünümleri ile iştah açma konusunda haklı bir iddiaya sahip olan makaronlar tatları ve sıra dışı lezzetleriyle de ön plandadırlar. Estetik görünümleri, göz alıcı renkleri ve sıra dışı lezzetleri ile makaronlar sevdiklerinize verebileceğiniz en özel ve prestijli hediyeler arasında yer alırlar. Pek çok farklı renkte ve lezzette üretilen makaron çeşitleri Hazz kalitesi ve lezzeti ile sizleri çok özel bir lezzet yolculuğuna davet ediyor. Akılları baştan alan lezzetinin yanı sıra rengarenk, sevimli görüntüsüyle de göz dolduran Hazz makaron çeşitleri şık tasarımlı kutuları ile de farkını ortaya koyuyor. Böylece hem lezzet hem görsellik açısından tatmin edici hediyelerle sevdiklerinizin yüzündeki gülümsemenin sebebi olma imkanını veriyor.

Siz de https://www.hazz.com.tr/ adresinden birçok farklı kategori altındaki Hazz ürünlerini inceleyebilir, çikolata ve makaron çeşitleri başta olmak üzere farklı ürünler arasından dilediklerinizi seçerek sevdiklerinize küçük ama lezzeti büyük sürprizler yapabilirsiniz.

adminadmin