Genel
Giriş Tarihi : 21-04-2021 10:50   Güncelleme : 21-04-2021 10:50

Natavan Aleskerova öz geçmiş

26.11.1990 yılında Azerbaycan’ın Sumgayıt şehrinde doğdum.4,5 yaşında ailemle birlikte Taşkent’e taşındım. 5 yaşındayken yine ailece İstanbul’a göç ederek kalıcı olarak burada yaşamaya karar verdik.

Natavan Aleskerova öz geçmiş

İlkokulda derslerimin çok iyi olması ve okula henüz 6 yaşım tamamlanmadan başlamamdan dolayı Yeşilyuva İlköğretim Okulunu dereceyle bitirerek (2003 haziran)müdürün çeyrek altın hediyesiyle mezun oldum.O yaşlarda Pera Güzel Sanatlar Lisesinde piyano öğretmeni olarak çalışan annemin desteğiyle,bu okulda solfej,piyano ve şan dersleri aldım.Korolarda solist olarak görev alarak, Cemal Reşit Rey Konser Salonu,Atatürk Kültür Merkezi ve Pera Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonu gibi yerlerde performans sergiledim.

Liseyi Küçükçekmece Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesinde (eski adıyla Süper Lise) bitirdim (2008 haziran) Lisans eğitimimi ise Galatasay Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladım. (2015 haziran) Okuduğum üniversitenin ilk yılında (2009 mayıs)I Uluslararası Corne D’or Şarkı Yarışmasında Azerbaycan’ı temsil ederek Azerbaycan ve Fransız şarkılarını seslendirerek jürilerin dikkatini çektim. Eğitim hayatım boyunca bir yandan örgün eğitimimi sürdürüyor, bir yandan da Thames Valley University- London College of Music Piano Sınavlarına hazırlanıyordum. Grade 8 Piano ve Theory (Distinction) sınavlarına girerek bu alandaki eğitimlerimi de tamamladım.(2007 haziran) Aynı senelerde Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nin Uluslarararası Pera Müzik Festivalinde kendim piyano çalarak şarkılar söyledim. Uluslararası Pera Piyano Festivali’nde bir piyano dört el kategorisinde yer alarak annem Ofelya Bircaner ile Brahms’ın Macar Danslarını yorumladım ve Uluslararası Pera Piyano Yarışması Müzikal Aile Kategorilerinde aynı repertuarla 2.lik elde ettim.(2016 mayıs)

2014 yılının Haziran ayında uluslararası geçerliliği olan TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages) diploması alarak İngilizce Öğretmeni olarak çeşitli özel kurumlarda çalışmaya ve bir taraftan da rusça,ingilizce ve fransızca özel ders vermeye devam ettim.2016 Aralık ayından 2019 haziran ayına dek özel bir müzik okulunda piyano öğretmeni olarak görev aldım.

Şu an halen endüstriyel pompa üretimi ve ihracatı yapan özel bir kurumda Francophone Ülkelerden Sorumlu Dış Ticaret Uzmanı olarak çalışıyor,part time olarak özel ders vermeyi sürdürüyor ve bir taraftan da piyano repertuarı oluşturuyorum.

Hobilerim;piyano çalmak,şarkı söylemek,ailemle ve sevdiklerimle vakit geçirmek,sokak kedi ve köpeklerini yedirerek onları okşamak,kitap okumak,ailemle akşamları netflix’den film izlemek,yazları denizde yüzmek,dansetmek,karaoke yarışmalarına katılmak..

Recep YAZGANRecep YAZGAN