Siyaset
Giriş Tarihi : 04-06-2022 14:15   Güncelleme : 04-06-2022 14:15

Nato İçindeki Konumumuzu Herkese Hatırlattık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, “Dünya güvenlik ve ekonomi mimarisi yeni baştan yapılanırken Türkiye her alanda farkını ve gücünü ortaya koyuyor” dedi.

Nato İçindeki Konumumuzu Herkese Hatırlattık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında toplantıya katılanları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ve yarın gerçekleştirecek çalışma oturumlarında, Meclis faaliyetlerinden güvenlik ve dış politikaya, ekonomiden tarım ve enerjiye kadar pek çok başlığın ele alınacağını belirtti.

En son İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın 2019 Ekim’inde yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  salgın döneminde toplantılara mecburen ara verildiğini belirterek, “Hamdolsun ülke ve millet olarak bu sıkıntılı süreci en az kayıpla geride bıraktık. Bu vesileyle, salgın döneminde Kovid-19 teşhisiyle hayatını kaybeden yaklaşık 99 bin vatandaşımıza Allah’tan rahmet, hastalığı atlatan yaklaşık 15 milyon vatandaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi şahsım ve milletim adına ifade ediyorum. Rabbim ülkemizi ve dünyayı bir daha böyle musibetlerle imtihan etmesin diyoruz. Türkiye’nin bu zorlu süreçte sergilediği dirayetli duruş, ülkemize 20 yılda kazandırdığımız hizmet ve eserlerin önemini bir kez daha göstermiştir. Ülkemizin son 20 yıldaki kazanımları, her alanda hayatımızın ayrılmaz birer parçası geldiği için çoğunun altında kendi imzamızın olduğunu dahi unutmaya başladık” dedi.

İktidara gelirken Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temelleri üzerinde yükseltme sözü verdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında 20 yılda Türkiye’ye kazandırdıkları eser ve hizmetlerin özetini paylaştı.

“NATO İÇİNDEKİ KONUMUMUZUN ÖNEMİNİ, GENİŞLEME POLİTİKALARINDAKİ İLKELİ YAKLAŞIMIMIZLA HERKESE HATIRLATTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her fırsatta tekrar tekrar söylediğimiz bir husus var. Diyoruz ki, nasıl Türkiye’nin asırlık demokrasi ve kalkınma sorunlarını AK Parti çözmüşse bugünkü sıkıntıları da çözecek, ülkemizi hedeflerine ve vizyonlarına kavuşturacak olan da yine AK Parti’dir.  Bunu, öyle alelade bir siyasi argüman, sıradan bir siyasi söylem, genel geçer bir siyasi taktik olarak ifade etmiyoruz. Eser ve hizmet siyasetimizle ülkemize kazandırdıklarımızı referans alarak tüm kalbimizle Türkiye’nin mevcut sorunlarını çözeceğimizi söylüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Ülkemizin bugün yaşadığı sıkıntılarla, bizden önceki dönemlerde yaşadığı krizler arasında şöyle temel bir fark vardır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:  “Eskiden, dünyada işler yolunda giderken biz krizleri kendi kendimize çıkartır ve bedel öderdik. Şimdi ise, dünya derin bir krizin içinden geçerken, biz hem bunu en az kayıpla atlatmanın hem de en büyük kazançla sonraki döneme ulaşmanın hesabını yapıyoruz. Mesela, 2008-2009 küresel finans krizinde bunu yaşadık. Mesela, son Koronavirüs salgınında bunu yaşadık. Ukrayna-Rusya savaşının tetiklediği küresel güvenlik ve ekonomi krizinde bunu yine yaşıyoruz.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya güvenlik ve ekonomi mimarisi yeni baştan yapılanırken Türkiye her alanda farkını ve gücünü ortaya koyuyor. NATO içindeki konumumuzun önemini, genişleme politikalarındaki ilkeli yaklaşımımızla herkese tekrar hatırlattık” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN