Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-05-2021 12:22   Güncelleme : 26-05-2021 12:24

Nebiyan Doğa ve İzcilik Kampı Kapılarını Açıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 19 Mayıs İlçemiz Nebiyan Yaylasında hayata geçirilen Karadeniz’in en modern ‘Doğa ve İzcilik Kampı’ 19 Haziran Cumartesi günü kapılarını gençlere açıyor.

Nebiyan Doğa ve İzcilik Kampı Kapılarını Açıyor!

Samsun şehir merkezine 40 km uzaklıkta, yeşilin her tonunun bulunduğu ormanları, serin suları, tertemiz havası ve yüksek rakımı ile bölgemizin adeta seyir terası niteliğindeki konumuyla ve doğayla iç içe olan kampımız, Türkiye’nin birçok ilinden gelen gençlerimizin #BirKardeşlikİklimi adı altındaki buluşmalarına ev sahipliği yapacaktır.

Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulan ve 10 adet bungalov tipi evden oluşan tesisimiz 150 yatak kapasiteli olup, kültürel faaliyet binası ve sosyal tesis binası da mevcuttur. Tesis içinde ayrıca basketbol, voleybol gibi çok amaçlı saha, tırmanma duvarı, havalı tüfek, geleneksel okçuluk, masa tenisi, dart, satranç, langırt ve zirveye yürüyüş parkuru gibi alanları da bulunmaktadır.

Katılımın ücretsiz olup, ulaşım dahil tüm ihtiyaçların Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından karşılandığı kampımıza katılan gençlerimizin tamamına, yolculukları süresince ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak, teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecektir. Kamplarımızda kız ve erkek dönemleri ayrı ayrı yapılmakta olup, bir kamp dönemi 4 gün olacaktır.

Kamplarımıza başvurular 05 Mayıs-07 Temmuz 2021 tarihleri arasında https://gencizbiz.gsb.gov.tr/ adresi üzerinden yapılabilmektedir.

Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerimizin, kendilerine en yakın gençlik merkezlerine gitmeleri halinde, başvuruları görevlilerimizce aynı sistem üzerinden yapılacaktır.

Birbirinden eğlenceli ve tatlı bir rekabete dayalı sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerin yer alacağı Doğa ve İzcilik Kampımızın, gençlerimizin özgüven duygusu ve planlı yaşama alışkanlığı kazanmalarına destek olacağını, kendilerini geliştirmelerine imkan sunacağını ve bir arada yaşama hukukunun güçlenmesine katkı sağlayacağını belirten Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Kampımıza ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimiz kendilerine sağlanan bu büyük imkândan eşit şartlar altında özgürce yararlanabilecek. Geleceğe yatırım olarak değerlendirdiğimiz bu kampımız,  ülkemizin kültürel çeşitliliğini yansıtan çok renkli bir görünüm sergileyecek, ilimizin tanıtımına da önemli bir katkı sunacaktır.” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN