Eğitim
Giriş Tarihi : 19-08-2020 14:25   Güncelleme : 19-08-2020 15:29

OMÜ Rektörü Yavuz Ünal’a İlk Mahkeme Şoku!

Bazı internet sitelerinde OMÜ’nün yeni rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın Genel Sekreterlik görevine Selahattin Özyurt'u getirdiğine dair yanlış haberler yer alırken OMÜ eski genel sekreteri Özyurt OMÜ’nün yeni yönetimini de mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

OMÜ Rektörü Yavuz Ünal’a İlk Mahkeme Şoku!

Bilindiği gibi OMÜ Genel Sekreterliği görevinden hukuksuz olarak alınan Yrd.D oç. Dr. Özyurt, eski rektör Bilgiç'in mahkemeye vermişti.

Yasal olarak OMÜ Genel Sekreteri olan Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, genel sekreterlik kadrosunu uhdesinde bulunduruyor.

Özyurt, "Genel sekreterlik görevi, 657 sayılı yasaya tabidir. Atanma ya da görevden alma şekil ve yöntemleri yasada bellidir. Eski rektör yasalara aykırı davranmıştır. Bunun dışında yaptığı kanunsuzluklarla ilgili dosya hazırladım. Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundum” diyerek eski rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i mahkeme verdiği belirtmişti.

 

DEVLETİ ZARARA UĞRATIYORLAR

OMÜ’nün yeni rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal da genel sekreterlik Kadrusunu uhdesine bulunduran eski genel sekreter Selahattin Özyurt yerine OMÜ Genel Sekreterliğine Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep’i getirdi.

Bu atama ile önceki dönemde olduğu gibi bu dönem de devlet dört yılda 350 Bin TL zarara uğratılmış olacak.

OMÜ eski sekreteri Özyurt genel sekreterlik kadrosunu uhdesinde bulundurduğu için idari görevi sebebiyle ek ücret alıyor.

Aynı ücret Özyurt yerine atanan genel sekreterlere de ödeniyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN