Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-05-2022 11:19   Güncelleme : 26-05-2022 11:19

OMÜ Romatoloji Kapatılıyor Mu!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Romatoloji Polikiliniği kapatılacağı yönünde gelen bilgilerin ardından sosyal medyada ‘OMÜ Ramotoloji Kapatılamaz’ başlığıyla yapılan paylaşımlar gündemde kalmaya devam ediyor.

OMÜ Romatoloji Kapatılıyor Mu!

Yapılan yorum ve paylaşımlarda,

“ROMATOLOJİ KLİNİĞİME DOKUNMA, Saygı değer Samsunlular Sadece Samsunumuz için değil Karadeniz bölgemizin Ordu, Giresun, Amasya, Çorum, Tokat, Sinop, Kastamonu gibi illeri yanı sıra ülkemizin tamamından şifa aramaya gelen insanlarımız için büyük öneme sahip olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ROMATOLOJİ Klinikleri Tamamen Üniversite yönetiminin Keyfi tutumlarından kaynaklanan nedenlerle Uzmanlık öğrencisi alınmayarak Kapatılmak istenmektedir” denilerek

“Uzmanlık öğrencisi alınmayarak kademeli olarak Eğitime ve Sağlık hizmeti vermeyerek kapatılacak olan ROMATOLOJİ Kliniklerinin kapatılması sonucunda Hem Samsunumuzdan Hem çevre illerden Hem de Tüm Türkiye’den gelerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde şifa arayan hastalarımız ve hasta yakınlarımız için alınan sağlık hizmetinin kalitesinin düşmesine, hasta sayısının azalmasına ve zamanla bu hizmete ulaşamama gibi olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmakla sonuçlanacaktır.” Diye devam edildi.

Yorumların bir kısmı şu şekilde;

Saygı değer Samsunlular,

Yoksa Olumsuz Örneklerine Şehir Hastaneleri yapılan bir çok ilimizde rastladığımız gibi Samsunumuz’da da Yeni yapılmakta olan şehir Hastanelerine zemin ve alan oluşturmak için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinin Bazı Bölümleri ve Klinikleri Kademeli olarak etkisizleştirilmeye ve kapatılmaya mı çalışılmakta.

Saygı değer Samsunlular,

Samsunumuzun Marka değerlerinden olan ve Adını Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Samsun’a Çıkış tarihinden alan ve bölge hastanesi niteliğinde yıllardır hizmet veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ROMATOLOJİ Kliniğine ve Yetişmiş Değerli Hocası Prof. Dr. Metin ÖZGEN nezninde Tüm hocalarına ve öğrencilerine Destek olalım.

Sahip çıkalım.

“Halk İçinde Muteber Bir Nesne Yok Devlet Gibi, Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi” Diyen bir gelenekten gelen yöneticilerimize Bölüm, Klinik kapatarak Halkın sağlık hizmetlerinden yararlanmasını zorlaştırmak değil, Daha çok bölüm ve klinik açarak daha çabuk ve daha ucuz sağlık hizmetine ulaşmalarını sağlamak yakışır.

ROMATOLOJİ KLİNİĞİME DOKUNMA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi için ciddi bir prestij kaybı olacaktır. Samsunumuzun kaybetmesi gerçekten çok üzücü. Ondokuz Mayıs Üniversitesinden açıklama bekliyoruz. Bu paylaşımın yorumlarında FTR Anabilim Dalı Başkanının Prof Dr Ayhan Bilgici’nin Dekan Prof Dr Cengiz Çokluk ile ilan yakın ilişkisini kullanarak bunu yaptırdığı iddia ediliyor.

Prof Dr Cengiz Çokluk’un bu kapatmayı başardığı için yakın çevresine çok mutlu olduğunu herkese söylüyormuş. Eğer bu iddialar doğru ise çok yazık…

 

 

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN