Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-03-2023 18:42   Güncelleme : 16-03-2023 19:18

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi Fazlı Arabacı Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi, Fazlı Arabacı AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi Fazlı Arabacı Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı

AK Parti Samsun İl Başkanlığı toplantı salonunda bir basın açıklaması yapan Arabacı, “Mazlumların umudu, dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyaseti ve önderliğinde; il başkanımızı,  il başkan yardımcılarımızı, kurulduğu günden bugüne bıkmadan, usanmadan sabır ve gayretle her seçimde partimizi birinci parti yapmak için mücadele eden aziz dava arkadaşlarımı saygı ve hürmetle selamlıyorum. Vefat edenlere rahmet yaşayanlara hayırlı ve sağlıklı bir ömür diliyorum” diyerek şöyle devam etti;

 

Bir ay önce asrın felaketi olarak nitelendirilen, 11 ilimizi etkileyen depremde ve evvelki gün Urfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyorum.

TÜRKİYE YÜZYILININ İNŞASINA KATKI SUNMAK AMACIYLA

Dünya beşten büyüktür sözleriyle küresel hegemonyaya biz de varız diyen, ülkemizin ve milletimizin âlî menfaatlerini uluslararası câmiada öne çıkarıp var oluşumuzu perçinleyen, 20 yılda ülkemizin kayıp yıllarını telafi ederek, gelecek 50 yılın alt yapısını hazırlayan Cumhurbaşkanımızın hep yanında olduk. Bu defa akademisyen ve bürokrat olarak değil siyasi alanda, yaşadığımız hayata, milletimizin varoluş mücadelesine, Türkiye yüzyılının inşasına katkı sunmak amacıyla AK Partimizden aday adaylığımı açıklamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz.

Türkiye’miz bulunduğu coğrafi konum itibarıyla küresel olarak yeniden yapılanan dünyada son derece hassas bir süreci yaşamaktadır. Son 20 yılda AK Parti iktidarında yapılan atılımlar ve izlenen iç ve dış politikalarla bölgesel güç olma iradesi gösteren Türkiye’mizi tekrar kullanılabilir hale getirmek isteyenler, sahip oldukları medya aracılığı ile içerde ve dışarda algı oluşturup, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK partinin yapmış olduğu atılımları zayıflatma peşine düşmüşlerdir. 2000’li yıllardan önce olduğu gibi kendilerine uydu bir ülke yapılmak istenen, yapılamayınca içerde 40 yıldır hazırlanan hain grupla 15 Temmuz kalkışmasını gerçekleştiren uluslararası şebeke bu defa Türkiye’de siyasi manipülasyonlarla iş başındadır.

Ülkemize dün Çanakkale’de ve Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde topla tüfekle saldıranlar artık konvansiyonel silah ile sıcak savaş değil, dilimiz, dinimiz, kültürümüz, tarihi değerlerimiz üzerinden asimetrik, sosyolojik ve teopolitik bir savaş başlatmışlardır.

İletişim araçları ve internet ortamlarının sağlamış olduğu imkanlarla biricik yavrularımız, gençliğimiz ve yetişkin insanlarımız üzerinde etki yaratarak sürdürülen bu savaşta yenilmemek, savunma mekanizmalarımızı daima güçlü tutmak için mücadele veren Cumhurbaşkanımız ve Cumhur ittifakının yanında yer almak bir görev olduğu gibi onur ve şeref meselesidir. Zira bu duruş, gerçeği bilenler ve anlayabilenler için hakikaten bir varoluş ve bekâ mücadelesidir.

MİLLETİME HİZMET ETMEK İSTİYORUM

Bu zamana kadar akademik ve bürokratik hayatımda hep milletimden ve ülkemden yana oldum. Ülkeme katkı sunmak milletime yardımcı olmak ve geleceğe sağlıklı ve istikrarlı yürüyüşümüzü güçlendirmek için çalıştım. Öğrencilik yıllarım bir yana Toplum içine 18 yaşımda Din görevliliği gibi kutsal bir görevi ifa etmek üzere dâhil oldum. Allah’ın lütfu, ülkemin, devletimin ve başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere yöneticilerimizin göstermiş olduğu takdir ve güvene dayalı olarak Yurt dışında ülkemin Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Ataşeliklerini sürdürdüm. Yüksek lisans ve doktora dönemleri dâhil olmak üzere yaklaşık 15 yıl yurt dışı tecrübem oldu. 41 yıldır değişik düzeylerde devlet memurluğum var. Edinmiş olduğum bu tecrübe ve bilgiler ışığında imkân verilir ve uygun görülürse yine milletime, ülkeme ve Samsunumuza Gazi Meclisimizim çatısı altında hizmet vermek istiyorum.

Hesabî değil hasbî olarak çıkmış olduğum bu yolda insiyatif alarak aday adaylığımı açıklıyor, Türkiye yüzyılı için geceli gündüzlü çalışmaya hazır olduğumu huzurlarınızda beyan ediyorum.

 İstiklalimiz ve istikbalimiz için istikrarın zaruri olduğunu istikrarı da ancak AK parti ve Cumhur ittifakı ile muhafaza edebileceğimizi bilgilerinize arzederek yapılacak olan seçimlerin ülkemize, milletimize ve Gazi meclisimize hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN