Eğitim
Giriş Tarihi : 07-05-2020 14:46   Güncelleme : 07-05-2020 14:46

Omü Samsun Tabipler Odası’na Cevap Verdi!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan’ın “Üniversitemiz Tıp Fakültesinde görevli asistan hekimlere yapılan performans döner sermaye ödemelerinde eşitsiz davranıldığı” iddialarına cevap verdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklmada şöyle denildi;

Omü Samsun Tabipler Odası’na Cevap Verdi!

EKSİK BİLGİLENDİRMEYE DAYALI AÇIKLAMA

Eksik bilgilendirmeye dayalı olarak yapılan açıklama Samsun Kamuoyunu yanlış yönlendirmeye ve sağlık çalışanlarımızın motivasyonunu düşürmeye sebebiyet verebileceğinden düzeltme yapılması zarureti hasıl olmuştur.

 

Üniversitemiz Hastanesinde pandemi öncesi ve pandemi döneminde araştırma görevlilerine yapılan döner sermaye ek ödemelerinde araştırma görevlilerinin tabi oldukları kadro ayrımı yapılmamıştır.

 

Aynı risk grubunda çalışmaları şartıyla denge tazminatı ve döner sermaye ek ödemesi şeklinde iki kısım halinde yapılan ödemelerin toplamı dikkate alındığında asistanlarımız açısından herhangi bir farklılıktan bahsetmek mümkün değildir.

 

EN YÜKSEK RİSK GRUBUNDA ÇALIŞANLARA YASAL OLARAK BELİRLENEN TAVAN ORANINDA EK ÖDEME YAPILMIŞTIR

Pandemi dönemindeki çalışanlarımız bulaşıcı hastalık ile temas riskine göre beş ayrı sınıfa ayrılmış ve ek ödemeler risk grubuna göre gerçekleştirilmiştir. En yüksek risk grubunda çalışanlara yasal olarak belirlenen tavan oranında ek ödeme yapılmıştır. Gelinen noktada Üniversite Hastaneleri arasında bu düzeyde ödeme yapabilen tek hastane olduğumuz bilinmekte iken Tabip Odası Başkanının hangi amaçla böyle bir açıklama yapmış olduğu tarafımızdan anlaşılamamıştır.

 

Küresel bir sorunla ulusça mücadele verdiğimiz ve bu mücadelenin dünya ülkeleri tarafından ortak kabul ile takdir edildiği bir dönemde  sivil toplum örgütlerince mücadeleye destek verilmesi, salgınla mücadelenin devam ettiği bir dönemde özveri ile görev yapan  sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu düşürücü açıklamalardan kaçınılması, destek ve dayanışma ilkeleri çerçevesinde kararlı, etkin  mücadelenin topyekün devam etmesi  gerekmektedir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN