Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-11-2021 11:02   Güncelleme : 30-11-2021 13:56

Omü tıp fakültesi dekanı prof. Dr. Cengiz Çokluk’a sorular

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Müşavirliği, “OMÜ Tıp Fakültesi'nde Mevzuata ve Hukuka Aykırı Atamalar Yapılıyor!” başlıklı haberimize açıklama gönderdi.

Omü tıp fakültesi dekanı prof. Dr. Cengiz Çokluk’a sorular

Açıklamada Üniversitenin Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında istihdam edilmek üzere “fiziksel tedavi verehabilitasyon ile romatoloji alanında uzman olmak” şartıyla Profesör kadrosu ilan edildiği belirtilerek,  Anılan ilana Doç. Dr. Hasan ULUSOY başvuru yapmış ve adayın başvuru dosyasını bilimsel açıdan incelemek üzere 2547 sayılıYükseköğretim Kanunu’nun 26. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin 15. Maddesi hükümleri gereği jüri görevlendirilmeleri yapıldığı ifade ediliyor.

Açıklamada ayrıca Alanında uzman 5 (beş) jüri üyesi tarafından adayın bilimseldosyası incelenmiş ve jüri üyelerinin tamamı kadroya başvuru yapan Hasan ULUSOY’un profesörlük kadrosu içinuygun nitelikte bir aday olduğu yönünde görüş belirttikleri de kaydedilerek Hasan ULUSOY’un yeterli tecrübe ve deneyime sahip olduğunu, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanındave Romatoloji alanında uzman olma koşullarını sağladığını, dikkat çekici tecrübe ve deneyime sahip olduğunu,adayın çalışmalarının önemli uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış olduğunu, Fiziksel Tıp Rehabilitasyon veRomatoloji alanında bütün akademik yaşamına dağılmış önemli sayıda eserlerinin bulunduğunu belirterek ilan edilenkadroya atanması gerektiği ifade edilmiştir” deniliyor.

CENGİZ ÇOKLUK’A SORULAR

Akasyamhaber olarak yukarıdaki açıklamalara istinaden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Cengiz Çokluk’a soruyoruz,

Hasan Ulusoy’un iç hastalıkları uzmanlığı var mıdır?

Dr Hasan Ulusoy, iç hastalıklarına profesör olarak atanmak için iç hastalıkları doçenti olduktan sonra 5 yıl daha bu alandan bilimsel faaliyet göstermek kriterini sağlamış mıdır?

Hasan Ulusoy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bilim alanında doçent olduğu halde neden İç hastalıklarına profesör olarak atanmıştır?

Hasan Ulusoy’un başvurduğu ilanın açıklamasına neden fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olmak şartı konmuştur?

Tıp Fakültesinin kadro ihtiyaçlarını Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Dekan olarak siz bildirmiyor musunuz? Kadro ilanlarının şekillenmesinde hiçbir göreviniz yok mu?

Usta bir manevra ile hastalar internet sayfasından iç hastalıkları romatolojiye randevu aldığını sanırken Sosyal Güvenlik Kurumuna fizik tedavi romatoloji uzmanına randevu almış olarak bildirilmesi meslek etiğine uygun mudur?

Sosyal Güvenlik Kurumunun iç hastalıkları romatoloji için 83 TL ödediği ve FTR-romatoloji uzmanına 74 TL ödediğini bilmiyor musunuz?

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı Dr Hasan Ulusoy iç hastalıkları  uzmanı yetiştirebilir mi? Buna yetkisi var mı? Tıpta uzmanlık kurulu bunu onaylar mı?

Bu uygulamalarınızdan Sayın Rektörünüzn bilgisi var mıdır?

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN