Sağlık
Giriş Tarihi : 23-01-2020 10:46   Güncelleme : 23-01-2020 10:46

Omü Tıp Fakültesinde 156 Kiloluk Kadına Hayati Müdahale

156 kg ağırlığındaki bir kadın rahminde kanama şikayeti ile başvurduğu hiç bir hastaneye ameliyat için kabul edilmedi. Kansere dönme olasılığı bulunan hastayı OMÜ Tıp Fakültesi'nde Prof.Dr. Koçak ameliyata aldı, kadın yeniden hayata döndü.

Omü Tıp Fakültesinde 156 Kiloluk Kadına Hayati Müdahale

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yapılan bir ameliyat,  riskli gördükleri için hiç bir hastanenin kabul etmediği kadın hastayı yeniden hayata bağladı.  Ordu'nun Fatsa ilçesinde ikamet eden 156 kg ağırlığında 1 metre 55 cm boyunda 59 yaşındaki Pembe Sarıhan'ın yaşadığı 'tedavi arayışı' nihayet mutlu sonla bitti.

 

Hipertansiyon ve obezite gibi sağlık sorunları bulunan Pembe Sarıhan'ı hiçbir hastane kabul etmedi. Bir çok hastane gezdikten sonra, ameliyat olamamanın verdiği psikoloji ile son olarak OMÜ TIP Fakültesi  Kadın Hastalıkları Bölümüne başuran Pembe Sarıhan'ın tedavisi ve riskli  görülen ameliyatı için  Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. İdris Koçak kabul etti.

 

KOÇAK: AMELİYAT ÇOK BAŞARILI

Üreme sağlığı, tüp bebek, infertilite, perinatoloji ve endoskopik cerrahi konusunda uzman olan Prof.Dr.İdris Koçak'ın gerçekleştirdiği 3 saatlik süren kapalı yöntem ameliyatla sağlığına kavuştu. Başarılı operasyona OMÜ Öğretim Görevlisi Ayşe Zehra Özdemir, Dr. Fatma Mollahüseyinoğlu,  Teknisyen Fatih Aslantürk, Hemşire Lütfiye Kocaoğlu katıldı. Taburcu olma hazırlığında olan Pempe Sarıhan, Prof.Dr. Koçak'a ve değerli ekibine teşekkür etti. Prof. Dr. Koçak, hastanın kendilerine kanama ve rahim kalınlığı şikayeti ile başvurduğunu belirterek, "Rahim ağzı kanserine dönüşme olasılığı vardı. Ekibimizle durumu değerlendirdik ve ameliyatı  yapma  kararı  verdik. Çünkü hastanın ameliyat olmasa riski daha da büyüktü. Şuanda hastamızın değerleri çok iyi. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Yapılan müdahale ile kanser tehlikesini de önlenmiş olduk" dedi.

 

YENİDEN HAYATA DÖNDÜM

Pembe Sarıhan ise kızı Nazlı Önsöz aracılığıyla Prof. Dr.  İdris Koçak'a başvurduklarını belirterek, "Çok şükür sağlığıma kavuştum. Ordu'nun Fatsa ilçesinde ikamet ediyorum. Kanama şikayeti ile kentte hastanelere başvurdum. Bizi kabul etmediler. Sonrasında Prof.Dr. İdris Koçak hocamıza başvurduk. Rahim kalınlığı teşhisini koyduktan sonra başarılı bir şekilde kapalı yöntemle ameliyatı gerçekleştirdi. Kendisine ve değerli ekibine çok teşekkür ediyorum "dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN