Sağlık
Giriş Tarihi : 10-01-2022 11:05   Güncelleme : 10-01-2022 11:05

OMU Tıp Fakültesi’nde Keyfi Atamalar ve Uygulamalar Devam Ediyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, ülkemizdeki pek çok tıp fakültesinden daha önce kurulmasına rağmen keyfi uygulamalar kurumsal kimliğine zarar veriyor.

OMU Tıp Fakültesi’nde Keyfi Atamalar ve Uygulamalar Devam Ediyor!

Şehrimizin önemli kurumlarından olan OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin yalnızca fiziksel tıp ve rehabilitasyon hastalarına bakan bir polikliniği bulunmuyor.

İnternet üzerinden fizik tedavi bölümüne randevu alınmaya çalışıldığında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon bölümünün 2 romatoloji polikliniği 1 ağrı yani algoloji polikliniği çalıştırdığı ve yalnızca fiziksel tıp ve rehabilitasyon polikliniği olmadığı görülüyor.

Bunun nedeni olarak Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon anabilim dalı başkanı Prof Dr Ayhan Bilgici’nin romatoloji uzmanlığı olmadığı halde ve hatta fiziksel tıp ve rehabilitasyon bölümünde romatoloji uzmanları olduğu halde romatoloji hastalarına bakmakta ısrar etmesi gösteriliyor.

Prof Dr Ayhan Bilgici'nin bu ısrarının ise iltehaplı romatizmalarda kullanılan çok pahalı biyolojik tedavileri kendisinin yazmak istemesi ve böylece ilaç firmalarından yurt içi ve yurtdışı kongrelere katılım avantajının yanısıra ilaç firmalarından kongre konuşmacısı ve danışmanlık ücreti almak olduğu da gelen bilgiler arasında.

Prof Dr Ayhan Bilgici'nin romatoloji hasta sayısını artırmak ve bölümdeki romatoloji uzmanlarına hasta daha az gitmesi için yalnızca fizik tedavi hizmeti veren poliklinik açmadığı da iddia ediliyor.

Romatoloji uzmanları daha üst uzmanlık yaptıkları için  Sosyal Güvenlik Kurum romatoloji uzmanının baktığı hastaya daha fazla ödeme yapıyor.

Bu durumda Ondokuz Mayıs Üniversitesi kazancı azalırken, Prof Dr Ayhan Bilgici’nin kazancı artmış oluyor.

Prof Dr Ayhan Bilgici’nin fiziksel tıp ve rehabilitasyon bölümünden Dr Hasan Ulusoy’u göndermesinin de bu nedenle olduğu söyleniyor.

Yaklaşık 2 ay önce Prof Dr Ayhan Bilgici romatoloji uzmanı olmadığı halde romatoloji derneği kurması da romatoloji hastalarına göz diktiğini gösteriyor.

Prof Dr Ayhan Bilgici’nin bu faaliyetlerinin Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Cengiz Çokluk’un sessiz kalması da ayrıca merak konusu oluyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN