Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-09-2020 09:38   Güncelleme : 29-09-2020 09:38

Öz Büro İş Sendikası Genel Denetleme Kurulu Üyesi ve Samsun İl Başkanı Üzeyir Kodan’dan Öz Büro İş Yönetimine Uyarı

Öz Büro İş Sendikası Genel Denetleme Kurulu Üyesi ve Samsun İl Başkanı Üzeyir Kodan, Olağanüstü Genel Kurul taleplerinin teşkilat tarafından ve kamuoyu nezdinde karşılık bulduğunu belirtti.

Öz Büro İş Sendikası Genel Denetleme Kurulu Üyesi ve Samsun İl Başkanı Üzeyir Kodan’dan Öz Büro İş Yönetimine Uyarı

Kodan, “Öz Büro İş Sendikası İhya ve Yeniden Yapılandırma Hareketi olarak, Sendikamızı iş kolumuzda lider sendika yapmak ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in değerlerine uygun olarak yeniden inşa etmek amacıyla, geçtiğimiz günlerde Ankara’da Olağanüstü Kongre talebimizi tüm kamuoyu ile paylaşmıştık” diyerek şöyle devam etti;

Hal böyle iken Öz Büro İş Sendikası yönetiminin talebimize sessiz kalarak başkaca alanlarda arayışlara girmesi manidardır.

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun bir kimliği, duruşu, değerleri ve fikriyatı vardır. Şuanda hareketimizin karşısında olan ve bizim üzerimizden Konfederasyonumuzla hesaplaşma yolunu seçen cephe HAK-İŞ Konfederasyonumuzu özünden koparmaya ve bir eksen kaybı yaşatmaya çalışan şer cephesidir.

Bu şer cephesinin ortak özelliği geçmişte sendikamızın şemsiye altında gölgelenmiş olmalarıdır. Şahsi menfaatleri bittiği ve kendi kendilerini tasfiye eder hale geldikleri için bizim üzerimizden sendikamızdan intikam almaya kalkmaktadırlar. Bu tiplere çok fazla cevap vermeye lüzum görmüyoruz. Dün bu sendikalardan nemalanırken seslerini çıkarmayanlar bugün bizlere akıl verme küstahlığına kalkmasınlar.

Şu iyi bilinmelidir ki; 158 delege arkadaşımızla birlikte başlattığımız hareketimiz, tabandan gelen değişim ve gelişim arzusuyla başlayan, üyelerimiz ve delegelerimizin gücüyle büyüyen bir mücadeledir.

Tekrar tekrar altını çizerek söylüyoruz; Ortaya koyduğunuz uydurma gerekçelerin hiçbirisi 158 delege arkadaşımızın iradesinin olağanüstü genel kurul yönünde olduğu gerçeği ile yönetim kurulu ve denetleme kurulu yedek üyeleri  ile disiplin kurulunun asil ve yedek üyelerinin  istifa ettiği hakikatini değiştirmez.

Sizin Genel Başkanı olduğunuz sendikanın yönetimini değiştirme iradesi ancak ve ancak işçi kardeşlerimizin teveccühleriyle Öz Büro İş Sendikamızın kuruluşundan bugüne emeği ve alın teri olan delegelerimizdir. Ötesi lafu güzaftır. Ötesi topu taca atmaktır. “Sendikamı elimden alıyorlar” diye sızlanmak yerine neden size hazır olarak teslim edilen bu sendikada kenetlenmeyi sağlayamadığınızın, neden sendikanıza sahip çıkamadığınızın, neden delegenin arkanızda durmadığının cevabını arayın.

Şuan yapmaya çalıştığınız tek şey hareketimizi karalamaya çalışmaktır. Müzakereden ve diyalogdan kaçtınız. Genel merkezi kapalı olan tek sendika olarak tarihe geçtiniz.

 

BURADAN BİR KEZ DAHA HAYKIRIYORUZ!

Öz Büro İş Sendikası’nın gerçek sahipleri emekçiler olarak, derhal Olağanüstü Genel Kurul talep ediyoruz! Bu talebimizi yerine getirin! Eğer iddialarınız doğru ise gelin genel kurulda yüzleşelim. Zaten sizin olan sendikayı elinizden kimse alamaz.

İktidarınızı korumak için şuan debeleniyorsunuz çırpınıyorsunuz ve çırpındıkça da batıyorsunuz. Keşke koltuğunuzu korumak için ortaya koyduğunuz bu performansı sahada da görebilseydik.

Örgütlenme taleplerimize cevap vermediniz masa başında yaptığınız anlaşmalarla iş yerlerine girmediniz. Şimdi kalkmış Gençlik Spor’da örgütlenme çalışması yapıyormuş gibi yapıyorsunuz. Bugüne kadar neredeydiniz? Mış gibi yaparak mı bu sendikayı geleceğe taşıyacaksınız ?

Bizim derdimiz sendikamızı HAK-İŞ davasına uygun bir şekilde iş kolumuzda lider yapmaktır. Lider olmak istememizin de tek bir sebebi vardır; gücümüzü daha önce alınmamış haklara, kazanımlara çevirmektir.

Amacımız sizin gibi gücü saltanata çevirmek, sendikayı çiftlik gibi yönetmek değildir.

Güneş balçıkla sıvanmaz.

Öz Büro İş Sendikası’nın delegelerinin taleplerine kulak verin!

Demokrasiden dert yanıp, diktatör olmaya çalışmayın!

Olağanüstü Genel Kurulu toplayın!

Recep YAZGANRecep YAZGAN