Gündem
Giriş Tarihi : 07-08-2016 12:13   Güncelleme : 07-08-2016 12:13

Özensiz FETÖ listesi hazırlayan bürokratlardan hesap sorulsun!

Kamu kurumları başarısız darbe girişimi sonrasında, 18 Temmuz'dan itibaren, açığa alma işlemlerini uygulamaya başladı.

Özensiz FETÖ listesi hazırlayan bürokratlardan hesap sorulsun!

Ne yazık ki, uygulama tek merkezden yönetilmiyor. Kamu kurumları bürokratları, kendi imkanlarıyla açığa alma listeleri hazırlıyor.

Listelerin oluşmasında her ne kadar bazı personel özverili çalışsa da, bazı kurumlarda özensiz bir şekilde, hiç alakası olmayan kimselerin listelere sokulduğu görülmektedir.

Örneğin Ankara İmam Hatip'te herkesin yıllardır tanıyıp bildiği bir hoca, Karabük'te yine herkesin bildiği bir Matematik hocası MEB tarafından açığa alınmıştır. Yine Çalışma Bakanlığında, tüm mesai arkadaşlarının şahitlik edebileceği bir başmüfettiş, FETÖ'cü olarak listeye yazılmıştır. Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dursun Mehel de FETÖ/PDY hiçbir alakası ispat edilemeden açığa alınmıştır. Başka bir örnekte ise yine 30 yıldır bildiğimiz bir elektronik mühendisi arkadaşımız BOTAŞ'ta açığa alınmıştır.

Bunlar sadece bizim bildiğimiz ve şahit olduklarımızdır.

Gümrük Bakanlığında yaşanan bir olayı örnek olması için memurlar.net olarak ziyaretçilerimize aktarmak istiyoruz.

Gümrük Bakanlığında açığa alınanların listesi Bakan Tüfenkçi'ye arz edildiğinde, Bakan bey "Listede hata olması, özensiz davranılması durumunda, listeyi hazırlayanları görevden alırım" demiş ve bu söz üzerine bürokratlar listeyi bir kez daha inceleyelim demiştir. Ve şuana kadar Gümrük Bakanlığının açığa aldığı personelle ilgili bir şikayet oluşmamıştır.

Benzer bir işlemi, Sağlık Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Çalışma Bakanı, Enerji Bakanı, Maliye Bakanı yapmadığı sürece kahramanlık edebiyatıyla şov yapmaya soyunan bürokrat sayısı çok olacaktır.

2 Ağustos 2016 tarihli haberimizde, FETÖ'cü olmayanlar görev iade edilsin demiştik. Ancak bu yeterli değildir. FETÖ'cü ilan ederek, kişilerin şerefleriyle, haysiyetleriyle oynayan, bu işi çocuk oyuncağı şeklinde algılayanbürokratlardan hesap sorulmalıdır.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin önünde eyleme katılan, kurşunlara ve bombalara hedef olan bir başmüfettişi listeye koyan bununu hesabını vermelidir.

Bu bağlamda, Bakanlar özellikle de Milli Eğitim Bakanı, listeyi hazırlayan müsteşar ise müsteşardan, müsteşar yardımcısı ise müsteşar yardımcısından, teftiş kurulu başkanı ise teftiş kurulu başkanından hesap sormalıdır.

Hiç kimsenin, FETÖ ile mücadeleyi sulandırmaya, eğlence konusu haline getirmeye hakkı yoktur

memurlar.net

Recep YAZGANRecep YAZGAN