Gündem
Giriş Tarihi : 13-03-2020 12:56   Güncelleme : 13-03-2020 12:56

Panik Provokatörleri ilden ile iş başında

Bu resmin üzerine dikkat Samsun, dikkat Pamukkale Üniversitesi, dikkat eğitim araştırma hastaneleri yazılarak bütün illerde panik havası oluşturmak için elden ele dolaştırılıyor.

Panik Provokatörleri ilden ile iş başında

Korona vakalarının gizlendiğine inananlar tarafından art niyetli bir şekilde vatsap gruplarından bütün illerde panik havası estirilmek maksadıyla dolaştırılan bu resim haber merkezimize iki farklı yer yazılarak geldi.

UZMANLAR UYARIYOR PANİK YOK, TEDBİR VAR!

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde görülen ve hızlıca tüm dünyaya yayılarak panik yaratan koronavirüs, maalesef Türkiye'de de görüldü.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ülkemizde iki kişide koronavirüse ranstlandığını ve gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

İkinci vakanın takibe alınan birinci vaka yakınında ortaya çıktığını belirten Koca, “Koronavirüs, alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir” diyerek tedbirlerin önemine işaret etti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün ülkemizde de görülmüş olması sosyal medyada dolaşan bu tür panik resimleriyle tedirginliği arttırırken, uzmanlar ise sık sık hijyen kurallarına uymanın önemini hatırlatıyor.

İlgili kurumlar çeşitli tedbirleri devreye sokarak, virüsün yayılımının önüne geçmeyi hedeflerken, vatandaşların da yetkili mercilerin vereceği bilgilere itibar etmelerini, paniğe sevk etmek isteyen paylaşımlara itibar edilmemesini istiyor.

 KİŞİSEL HİJYEN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Uzmanlar, koronavirüs ve diğer salgın hastalıklardan korunmak için kişisel hijyen kurallarına uymanın olmazsa olmaz olduğuna işaret ediyor. Bu süreçte de ellerin bol su ve sabunla, yeterince yıkanması, kalabalıklardan uzak durulması, tokalaşmamaya dikkat edilmesi, elimizi yüzümüze gözümüze sürmememiz, öksürük ve hapşırıklarda ağzın-burnun tek kullanımlık mendillerle kapatılması gibi alınabilecek tedbirlerin mühim olduğuna işaret edilirken, yetkililerin yaptığı açıklamaların dışında, panik yaratmaya yönelik paylaşımlara da itibar edilmemesi gerektiğine özellikle vurgu yapılıyor.

adminadmin