Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 18-08-2016 09:37   Güncelleme : 18-08-2016 09:37

Paranın Piramidi

Parayı takip edebilirseniz FETÖ/PD Yapılanmasının çok büyük Bir bölümünü çözebilirsiniz.

Paranın Piramidi

Zaten istihbarat birimleri tarafından iyi bilinir ki, bir örgütü çökertmek için önce ekonomik bağlantılarını, sonra insan kaynaklarını ve sonra da irtibatını bitirmek gerekiyor.

Şimdi altı kademe bir piramit çiziyorlar.

Bakıyorsun en alttan iki kademe sonra piramit paranın piramidine dönüyor.

Tıpkı Dolardaki piramidi hatırlatıyor. Doların para piramidi.

Cumhurbaşkanı’nın tanımındaki, İhanet, Ticaret ve İbadet teslisi gibi.

Altı basamaklı piramit kendi içinde de üçe bölünmüş oluyor.

Yukarıdaki iki katta dava mava hikâye. Varsa yoksa nerden, ne kadar alınabilir, kazanılabilir.

Sağdıkları para örgütün bankaları veya başka kanallarla yurt dışına çıktığı için orta katmandaki ticaret erbaplarının kazandıkları bir yana himmet toplantılarında toplanan paralar Türkiye ekonomisini de daraltıyor.

Bir itirafçı anlatıyor; Samanyolu Televizyonu kurulduktan sonra sekiz yıl boyunca televizyon için himmet toplamaya devam etmişler.

Sekiz yıl boyunca toplanan paralar ile sekiz televizyon kurulur.

Bütün Türkiye’nin himmet paralarının Pensilvanya’da toplanıyor olması ve orada biriken paraların nerelere harcandığı zaman zaman ortaya çıkartılıyordu.

Mesela, Hilary Clinton’un kampanyalarının desteklenmesi gibi bize tuhaf gelebilecek fakat muhakkak üst akıl için stratejik harcamalar..

Taşrada toplanan himmet paraları hiçbir zaman toplanıldığı yerde yatırım olarak kalmadı.

Çünkü bir şehirde, bir yurt veya bir dershane veya bir okul veya bir üniversite yapılacaksa bu yatırımın epey yekûn teşkil eden kısmı bir işadamının üzerine yıkılırdı.

Sair masrafları ise himmet paralarının dışında şehir esnafından bazen ayni yani, boya, tuğla, çimento demir gibi malzemeler olarak bazen de çek ve senet olarak nakdi olarak tedarik edilirdi.

Yapılacak binanın arsası Milli Emlak’tan veyahut belediyelerden bila bedel tahsisat yaptırılırdı.

Bu binaların çok az kısmına el konuldu. Hala geri alınmayan taşınmazlar, FETÖ/PDY tarafından elden çıkarılmaya çalışılmaktadır.

Paranın Merkez Maliye Bakanlığı ve il teşkilatları olmak üzere, Kalkınma Ajansları, Valiliklere bağlı, tasfiye edilen Özel idareler, AB Proje merkezleri, KOSGEB, TKDK, KÖYDES, Sosyal Yardımlaşma ve Sosyal Riski Azaltma Projeleri, gibi paraya yakın birimler ve onların müştemilatlarının en az 10 yıllık ekonomik faaliyetleri gözden geçirilmelidir.

FETÖ/PDY’nin bütün STK’larının yukarıda saydığım kurumlar ile proje bazlı ekonomik ilişkileri takip edilmeli ve illerde, Paralel Yapı’nın nasıl, ne kadar ve ne şekilde desteklendiği ortaya çıkarılmalıdır.

Her ilde musluklar bu vatan hainleri tarafından tutulduğu için antin kuntin projelerin desteklenmesi nedeniyle, gerçek hak sahiplerinin ve gerçek desteklenmesi gerekenlerin hakları gaspçılardan alınarak yerlerine iade edilmelidir.

Ve ihaleler; ah, ahh!

Nefes aldırmadılar kendileri dışındaki rakip firmalara…

Üstelik devam ediyordu; 2016 yılı Haziran ayına kadar Samsun merkez, Karadeniz bölgesinden, FETÖ/PDY mensubu sağlık firmasının aldığı ihale miktarı 1,6 Katrilyon TL.

Sözün bittiği yer… 

adminadmin