Türkiye
Giriş Tarihi : 06-07-2021 10:36   Güncelleme : 06-07-2021 10:36

Parayı Alan Ortaya Çıksın!

ARTI 1 TV’nin sahibi Altan Ertürk, Diriliş Postası’na konuştu. Kanalın kuruluşu için kimseden bir kuruş para almadığını dile getiren Ertürk, “CHP içerisinde toplandığı söylenilen 40 milyon liranın nereye gittiğinin ortaya çıkmasını” istedi.

Parayı Alan Ortaya Çıksın!

Ayrıca Ertürk, “Tuncay Mollaveisoğlu’nu da maddi suistimalini yakaladığı için kovduğunu” açıkladı.

Firari Sezgin Baran Korkmaz’ın finansmanı ve kuruluşu için CHP’de 40 milyon lira toplandığı iddialarının odağındaki Artı 1 TV’nin kurucusu ve sahibi Altan Ertürk, Diriliş Postası’na konuştu. Ertürk kanal hakkındaki iddialara cevap verdi.

 

‘Tek kuruş gelmedi’

Altan Ertük, CHP içerisinde kanalın kuruluşu için toplandığı söylenen ve buharlaştığı ortaya çıkan 40 milyon liraya da değindi. CHP’den bir kuruş bile almadığını belirten Ertürk, şunları ifade etti: “Herkes konuşuyor. Bu CHP iç siyasetiyle ilgili bir konu. Artı 1 TV’yi alet etmesinler bu konuya. Kim kime para verdiyse onunla yüzleşsin. Duymayan kalmadı bunu. Biz bir kuruş almadık, gelmedi bize.”

 

“DOLANDIRILDIM”

Kanalı 2012 yılının Ekim ayında kurduğunu dile getiren Ertürk, “Parasını ben verdim. Yok işte o oradan para alınmış, buradan para verilmiş, bu ilişkilerin hiçbirisinin de içerisinde değilim. Tek başıma bu yükü omuzlarımda ben taşıdım. Her şeyimi de kaybettim bu kanal yüzünden. Çok ciddi de dolandırıldım” dedi.

 

“DOSYACI TUNCAY”

Artı 1 TV projesini kendisine getiren ismin Tuncay Mollaveisoğlu olduğunu kaydeden Altan Ertürk, “Tuncay elinde dosyayla yatırımcı arayan birisi. Ben Tuncay’ın karşısına ne ilk çıkan ne de son kişiyim. Projeyi getiren elinde dosyayla Tuncay Mollaveisoğlu’dur.” diye konuştu.

 

“HEPSİNİ AÇIKLAYACAĞIM”

Ertürk, Tuncay Mollaveisoğlu ile yollarını ayırma sebebini de ilk kez açıkladı. Kanalın yayın hayatına başlamasından 4 ay sonra Mollaveisoğlu’nun işine son verdiğini aktaran Altan Ertürk, şunları söyledi: “3-4 ay içerisinde birtakım suistimalleri yakaladığımda Tuncay Mollaveisoğlu ile yollarımı ayırdım. Tuncay’ı gönderme sebebim suistimaldir. Açık açık söylüyorum. Maddi bir suistimalden bahsediyoruz. Yeri geldiğinde hepsini açıklayacağım.”

 

‘Alptekin ile ortak değilim’

Ertürk, Ekim Alptekin’in kanalı finanse ettiği iddialarını da reddetti. Ertürk, “Ekim Alptekin ile hiçbir ortaklığım yok. Ekim Alptekin ile kanalın da hiçbir alakası yok. Kanala gelmişliği yok, ben hiç görmedim.” diye konuştu.

 

‘Nereden bulaştım bunlara?’

ARTI 1’in kurucusu Altan Ertük, Tuncay Mollaveisoğlu, Uğur Dündar gibi isimleri de “Kendilerini kahramanlaştırmakla” suçladı. Ertürk, “Millete kendini kahraman ilan etmek için bir masaya oturuyor, 2-3 kişi bir hikaye yazıyorlar, bir kurgular yapıyorlar. Ondan sonra ellerinde medya gücü de var, çıkıp atıp, tutuyorlar. Bıktım gerçekten. Nereden bulaşmışım ben bunlara. Lanet olsun gerçekten. Nasıl bir çamurdur, nasıl bir bataklıktır bu ya.” dedi.

Sabri İŞBİLEN – Diriliş Postası

Recep YAZGANRecep YAZGAN