Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-08-2018 08:54   Güncelleme : 08-08-2018 08:54

Pazar günü yaşanan trafik faciası ve ÖSYM’nin zafiyeti!

Pazar günü yaşanan trafik faciası ve ÖSYM’nin zafiyeti!

Samsun’da Geçen Pazar günü Samsun’da yaşanan trafik rezaletine yorumlar gelmeye devam ediyor.

Gelen yorumlardan birisi Pazar günü OMÜ’de yaşanan ve trafiğin kilitlenmesine sebep olan ihmaller sıralanmış.

İşte o yorum;

Yıllardır ben de sınavlarda görev almaktayım, mevcut il koordinatörü kadar sorun yaşatan bir dönem görmedim. Neleri mi hatalı yapıyor? - Şehir dışından binlerce insanın OMÜ'ye geldiği bir günde güvenlik görevlileri ortalıkta yoktu, insanlar sınava girecekleri binaları bulamadı, arabalarını koyacak yer bulamadı, otoparkların yerini gösteren bir Allah'ın kulu yoktu. Örneğin Fen Edebiyat'ın arkasında kocaman otopark varken insanlar orayı bilmediği için arabalarını yola bıraktı, yollar tıkandı.

Yıllardır tüm fakültelerin otoparkları sınav gününde bir yoğunluk yaşanmaması için açık tutulurken, mevcut koordinatör döneminde tüm otoparklar kapalı olduğu için insanlar arabasını koyacak yer bulamaz oldu. Yani nasıl bir kafa yapısıyla sınav günü binaların otoparklarını kapatırlar bunu anlamak gerçekten güç.

Normalde binaların bulunduğu yerin açık adresi, bulunduğu ilçe ve kapasiteleri doğru bir şekilde ÖSYM'ye iletmek il koordinatörünün görevidir. Ancak il koordinatörü 19 Mayıs ilçesinde bulunan bir okulu sisteme 'SAMSUN/MERKEZ' diye kayıt ettiği için yüzlerce kişi KPSS gibi hayati bir sınava giremedi ve mağdur oldu. Haberi de, belgesi de burada: https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kpss-belgeleri-hatali-duzenlenen-adaylar-sinavina-giremedi-2534703/. İl koordinatörüne bir şey oldu mu? Olmadı.

Mevcut koordinatör geldiğinden çok enteresan işler oluyor. Geçen KPSS sınavındaki bir diğer sıkıntı da Eğitim Fakültesindeydi. Sınava gireceği önceden belli olan askerlerin sınav evrakları doğru ve zamanında hazırlanmadığı için yaklaşık 20-30 asker (er-erbaş) sınava yedek sınav evrakı ile girmek durumunda kaldı. Oysa ki il koordinatörünün görevi bu gibi durumlara karşı önceden ÖSYM merkezini bilgilendirmek.

Sınav 11.30'da bitmesine rağmen Üniversiteden Türk-iş'e saat 14.30'da - yani tam 3 saatte arabayla ancak ulaşabildim. Bu sürede yaktığım yarım depo benzini geçtim, yaşadığımız stresi ömrümüzde yaşamadık. Asıl sorun ise yüzlerce adayın evden erken çıkmasına rağmen sınava giremeyecek mağdur olması. Valiliğin suçu ise ne yapacağını bilmez, genç ve toy polisleri görevlendirmesiydi. Hemen hepsi genç ve tecrübesiz olan polisler zaten sıkışık olan trafiği daha da sıkışık hale soktu.

adminadmin