Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 01-07-2020 13:39   Güncelleme : 04-07-2020 13:00

Reisin Çağrısına Uymak Vacip Oldu!

Reisin Çağrısına Uymak Vacip Oldu!

Değerli dostlar, üç yılı aşkındır Türkiye Aile Meclisi “önce aile” sloganı ile şu İstanbul Sözleşmesi ve ona bağlı gelişen olayların ne kadar büyük bir tehlike olduğunu dillendiriyorduk, maalesef bazılarına şaka gibi geliyordu.

Bu sözleşmenin vitrinlik, aldatıcı iki maddesi hep günleme geliyor: Kadın erkek eşitliği ve kadına yönelik şiddeti engelleme, ikisi de kulağa hoş geliyor, ama kimse sormuyor ki neden onlarca kez bu sözleşmede Toplumsal Cinsiyet Eşitliği geçiyor? Cinsel eğilim nedir? LGBT neyin nesi? Yahu erkek erkekle nasıl evlenir? Kadın kadınla nasıl evlenir? Kadın erkek hamamı/tuvaleti aynı olur mu?

“Bir kadın ile bir erkek arasında sorun oluşursa kadının beyanı esas olup erkeğin beyanı dikkate alınmaz” ifadesinin olduğu bir yasa ile hak hukuk yerini bulur mu? Bunlar hepsi İstanbul sözleşmesinin getirdiği belalar. 

Yine müteşekkiriz ki Cumhurbaşkanımız dert edinip oluşturduğu çalışma ekibi ile bu sözleşmenin iç yüzü araştırdı, sıkıntılarını fark etti ve en son Tüm duyarlı vatandaşlarımızın bu yanlış harekete karşı dik durmalarını dillendirdi. Yani toplum bu lanet olası sözleşme ve ona bağlı yasaların değişikliğine hazır olsun demek istedi galiba, yoksa bu edepsiz, güçlü ve dünya destekli güruh ile kuru kuruya boğuşmak topluma bir şey kazandırmaz.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN