Ekonomi
Giriş Tarihi : 18-11-2013 13:57   Güncelleme : 18-11-2013 13:57

SADECE RAMAZAN’DA DEĞİL HER ZAMAN BERABERİZ!

AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Topal Samsun Sanayici ve İşadamları Derneği – SAMSİAD’ı ziyaret ederek Başkan Bahri uğurlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet etti.

SADECE RAMAZAN’DA DEĞİL HER ZAMAN BERABERİZ!
Topal sohbette İlkadım’ın yeni vizyonu hakkında ve İlkadım için ortaya koyacakları projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu..

Samsun’un 2023 hedeflerine ulaşmasındaki en önemli adımın bölgenin rekabet gücünün ortaya çıkarılması ve orta gelir tuzağından kurtulması ile mümkün olacağını belirten Topal, “Bu konuda İlkadım Belediyesi olarak şehrin ticari potansiyelini geliştirmek adına yapacağımız çalışmalarda iş dünyası ile iç içe olmamız kaçınılmazdır.  İlkadım’ın ekonomik gelişimine katkı sağlamak, yeni gelişmeleri tartışmak, yeni strateji ve modeller geliştirmek adına Samsun Sanayici ve İşadamları Derneğinin fikirleri, projeleri İlkadım’ın ticari gelişimi açısından önemlidir” diye konuştu.

BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ

Aktif siyasetin içinden biri olarak, mesleğinin ve iş dünyası ile ilişkilerinden edindiği tecrübeler ışığında iş dünyası ile belediye arasındaki diyaloğu sağlayarak işadamlarından Ramazan aylarında yardım  ve kumanya talep eden değil birlikte proje üreten bir belediyecilik ortaya koyacaklarını da sözlerine ekleyen AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Topal şöyle devam etti,

“Bunun için beşeri sermayenin geliştirilmesi çok büyük önem arz etmektedir. Eğitim ortalamasının ve okullardaki eğitim kalitesinin yükseltilmesi, , bölgesel teşvik sisteminin mikro ölçekli geliştirilmesi öncelikli hedeflerimizdir.

Eğitim, kültür ve sosyal alandaki projelerimizle, İlkadım’da yaşamı kolaylaştırıcı önlemlerle ilçemizin imajını, ticaret hacmini olumlu yönde geliştirebileceğimize inanıyorum.  Dış ticaretimizin gelişimine katkıda bulunmak için vereceğimiz eğitimlerle girişimcilerimizin dış ticarete adım atmalarını sağlayacağız. Yurtdışı taleplerle ilgili veri bankası oluşturup, bunları işadamlarımızla paylaşacağız”
 
SAMSİAD Başkanı Bahri Uğurlu, AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Mustafa Topal’ın ziyaretlerinde duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “iş dünyasından birinin belediye başkanı olması hem kentin ticari hayatına hem de sanayisine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bizim için adayın politik görüşü önemli değildir. Önemli olan iş dünyasının sorunlarını bilen ve iyi iletişim içersinde olabileceğimiz bir ismin başkan olmasıdır.  Bu anlamda sayın Topal’ın belediye başkanı olması iş dünyası açısından da önemli bir kazanım olacaktır” diye konuştu.
adminadmin