Eğitim
Giriş Tarihi : 15-12-2020 09:47   Güncelleme : 15-12-2020 09:47

Sağlık Bilimleri Üniversitesi 407 Akademik Personel Alacak!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, Profesör kadrosu, Doktor Öğretim Üyesi kadrosu, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi kadrolarına ilgili yönetmeliğin hükümlerince söz konusu pozisyonlarda toplam 407akademik personel alacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi 407 Akademik Personel Alacak!

Öğretim üyeliği kadroları için ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekiyor.

 

Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi kadroları için başvurular ise 15 Aralık - 29 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Profesör kadrosu daimi statüde olup,  başvuracak adayların  “Başlıca Araştırma Eserini”  belirttiği başvuru formunu,  özgeçmişlerini,  noter  tasdikli Doçentlik  belgesi  ile  başvuru  formunda  istenen  diğer  belgelere  bilimsel  çalışmalarını  ve  yayınlarını  kapsayan  6  (Altı)  adet  CD  veya  Taşınabilir  Belleği (USB)  ekleyerek  hazırladıkları  dosya  ile  ilanın  yayım  tarihinden  itibaren  15  gün  içinde  Rektörlük  Personel  Daire  Başkanlığına  şahsen  başvurmaları gerekiyor.

 

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların başvuru formunu, özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgesi ile başvuru formunda istenen diğer  belgelere  bilimsel  çalışmalarını  ve  yayınlarını  kapsayan  4 (Dört)  adet  CD  veya  Taşınabilir  Belleği  (USB)  ekleyerek  hazırladıkları  dosya  ile  ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi kadroları için Rektörlük Personel Daire Başkanlığına; diğer kadrolar için ilgili Fakültelere şahsen başvurmaları gerekiyor.

 

Öğretim  Görevlisi  ve  Araştırma  Görevlisi  kadrolarına  başvuracak  adayların  ALES'ten  en  az  70,  Yükseköğretim  Kurulu  tarafından  kabul  edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olması gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir. Ön değerlendirme ve nihai  değerlendirme  aşamalarında  lisans  mezuniyeti  notunun  hesaplanmasında  kullanılacak  4’lük  ve  5’lik  not  sistemlerinin  100’lük  not  sistemine eşdeğerliğinin belirlenmesinde Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır. Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az, tezli yüksek lisans derecesine sahip olması gerekir. Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi kadroları yabancı dil şartından muaftır. Adaylar son başvuru tarihi mesai saati bitimine kadar ilgili birime başvuru formunda istenen belgeler ile şahsen veya posta yolu ile başvurmaları gerekiyor.

 

Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi

Başvuruları Sınav Takvimi

İlan Yayım Tarihi                                         : 15.12.2020

Ön Değerlendirme Sonucu Açıklanma Tarihi   : 05.01.2021

Başvuru Başlangıç Tarihî                              : 15.12.2020

Giriş Sınavı Tarihi                                        : 08.01.2021

Son Başvuru Tarihi                                      : 29.12.2020

Nihai Değerlendirme Sonucu Açıklama Tarihi  : 13.01.2021

Sonuçların İlan Edileceği İnternet Sitesi  : http://www.sbu.edu.tr/

Recep YAZGANRecep YAZGAN