Sağlık
Giriş Tarihi : 02-04-2018 17:32   Güncelleme : 02-04-2018 17:32

Sağlıkta Sevk zinciri geliyor!

Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, sağlık hizmetleri verilirken yaşanan yoğunlukları sevk zinciriyle çözülmesinin olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

Sağlıkta Sevk zinciri geliyor!

Erkan, “Samsun Tabip Odası olarak her zaman ifade ettiğimiz “sevk zincirinin” uygulanması ısrarımız nihayet bir karşılık bulmuştur” diyerek şöyle devam etti;

“Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerindeki en büyük problemlerden biri olan aşırı hasta yoğunluğunu azaltmak için harekete geçmiş, acil durumlar veya kronik hastalıklar hariç, aile hekimine başvurmadan hastaneye gidilmemesi için çalışma başlatmıştır.

AİLE HEKİMİ HASTAYI HASTANEYE SEVK EDECEK

Bu kapsamda, bir şikayeti olan vatandaş önce Aile Hekimine görünecek, eğer doktor gerek görürse, hastasını hastaneye yönlendirecektir.

Bu yöntem ile hem hastaneler daha verimli çalışacak, sağlık hizmet kalitesi artacak, hem de sağlık için harcanan maliyetler düşürülecektir. Diğer taraftan sağlıkta şiddetin, hastanelerdeki yoğunluğa bağlı olan nedenlerinin önüne de bir ölçüde geçilmiş olacaktır.

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklama doğrultusunda sevk zinciri uygulaması için Bartın, Malatya, Edirne ve İstanbul’un Silivri ilçesi olmak üzere 4 pilot il belirlenmiş, ilerleyen aşamalarda altyapı çalışmalarıyla birlikte bu uygulamanın tüm ülkede yaygınlaştırılacağı ifade edilmiştir.

Sağlıkta Dönüşüm Programının olmazsa olmazı olan sevk zincirinin uygulanmasına yönelik Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu bu çalışmayı memnuniyetle karşıladığımızı, desteklediğimizi ve uygulamanın sonuçlarının Türkiye sağlık ortamına olumlu katkılar sunacağını tekrar ifade etmek istiyoruz.

adminadmin