Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-07-2018 13:07   Güncelleme : 02-07-2018 13:07

Samsun 19 Mayıs İlçesi’nde AK Parti milletvekili adaylarına protesto!

Samsun 19 Mayıs İlçesi’nde AK Parti milletvekili adaylarına protesto!

AK Parti 19 Mayıs İlçe Seçim Koordinasyon Merkezine asılan afişte AK Parti Samsun Milletvekilleri adaylarının yüzleri kapatıldı.

19 Mayıs İlçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinin ana yola bakan cephesine asılan AK Parti Samsun Milletvekillerinin bazılarının yüzlerinin bir kağıt ile kapatılmasına bir anlam verilemiyor.

Afişteki bazı isimlerin kapatılmasının bu protesto etmek olduğu düşünülse de AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezine asılmış afişe bunun yapılamayacağı göz önüne tutulursa bir ihmal ya da seçim yasağı sebebiyle bütün resimlerin kapatıldığı ne var ki bazı resimlerdeki kağıtların kendiliğinden koptuğu en makul açıklama olacağı öngörülüyor.

19 Mayıs İlçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezine asılan afişte, AK Parti logosuyla beraber, Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş,  Orhan Kırcalı ve Caner Göktepe’nin

Resimlerinde yüzleri kapatılırken, Bekir Keleş, Elif Coşkun Bilgin ve Muhammet Yasir Okudan’ın yüzleri kapatılmamış…

'ADAYLARA MÜLAKAT YAPILMADAN KARAR VERİLDİ'...

​ AK Parti genel merkezi, 24 Haziran seçimlerinde 70 ilde yüzde 7.1'lik bir oy kaybını sebebini araştırırken aralarında Samsun’unda bulunduğu 30 ilde listelerin sıkıntılı olduğu tespitini yapan bir rapor hazırlamıştı.

Raporda, özellikle sürenin kısıtlı olması nedeniyle parti yönetiminin, adayları her zamanki yöntemleri kullanarak tarayamadığı,  Mülakat yapılmadan hızlı karar verildiği ve kişisel referansların dikkate alındığı belirtiliyor.

1 Kasım 2015 seçimine kıyasla oy kaybının yüzde 10’un üzerinde olduğu ve büyük bölümünde adaylarla ilgili sorun yaşanan iller, Kırıkkale, Bayburt, Aksaray, Kayseri, Kilis, Konya, Düzce, Ordu, Adıyaman, Sivas, Malatya, Niğde, Erzurum, Kahramanmaraş, Kütahya, Erzincan, Elazığ, Samsun, Şanlıurfa, Yozgat, Gümüşhane, Iğdır, Hatay, Karaman, Osmaniye, Rize, Bolu, Trabzon ve Gaziantep olarak sıralanmıştı.

 

adminadmin