Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-08-2017 11:06   Güncelleme : 04-08-2017 11:06

Samsun Genç Memur Sen; Kur’an Nesli İçin Seferber Oluyoruz!

Genç Memur-sen Genel Merkezinin başlatmış olduğu ve 81 ilde diyanete bağlı camilerimizdeki Kuran Kurslarında gerçekleştirilen "Kur'an-ı Kerim Nesli İçin Seferber Oluyoruz " projesi kapsamında Samsun İli, Atakum İlçesi, Şirinevler Camisi Kur’an-ı Kerim Kursu'nda öğrenciler ile program yapıldı.

Samsun Genç Memur Sen; Kur’an Nesli İçin Seferber Oluyoruz!

Programa Atakum Kaymakamı Turan Atlamaz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum İlçe Müftüsü İsmail Keskin, Diyanet-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Nevzat Oy,   Diyanet-Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Yakup Demirbaş, Sağlık-Sen Şube Başkanı İlhan Öksüz, Büro Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Sn. Mustafa Karabiber, Samsun İmam Hatipliler Mezunlar ve Mensuplar Derneği - Samimder​ Başkanı İrfan Yetik ve Genç Memur-Sen Samsun İl Başkanı Ali Sarıalioğlu katıldı. Program öğrencilerle kahvaltı, Kur'an-ı Kerim tilaveti, açılış kunuşmaları, öğrencilerden şiir ve dua, hocalara hediye takdimi, öğrencilere kitap hediye edilmesi ve pasta kesimi ile son buldu.

Genç Memur-Sen Samsun İl Başkanı Ali Sarıalioğlu yaptığı açıklamada:

" Genç Memur-Sen ilim, irfan ve Hikmet yolunda şuurlu bir gençliğin inşası için çırpınan bir teşkilattır. Şuurlu gençlik Kur’a neslidir. Bu bağlamda Diyanet işleri başkanlığımızın yazın uygulamaya koyduğu kuran kursu çalışmasını önemsiyoruz ve destekliyoruz"

Kur’an Nesli İçin Seferber Oluyoruz, camilerimizi seviyoruz Kur’an öğreniyoruz diyerek, Türkiye genelinde bütün çocuklarımızın camilerimizle buluşturup, Kur’an Kursuna katılım sağlamalarına gönüllü olarak rehberlik yapacağız. Herkes şunu bilmelidir ki Cami ortamının gündemine ilk kez düştüğü bir çocuğun, şefkatle buluşması çok anlamlıdır. Çocuklarımızın gönül dünyasında camilerle ilgili pozitif duygular olsun istiyoruz. Kur'an-ı Kerim okumaya başlayan yavruların şefkate ihtiyacı var.

Yaz Kur’an Kursunun amacı Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okumak, belirli sureleri ezberlemek. Namaz, oruç, zekat gibi dini bilgileri öğretmek ve Hz. Muhammed'in hayatını ve Kur'an-ı Kerim'in genel muhtevası hakkında bilgiler öğretmektir. Çocuklarım oyun, eğlence havası içinde, cami atmosferinde, sıkılmadan, bunalmadan ve bıkmadan bu kursu tamamlamalarını önemsiyoruz. Çocuklarımızın şuur altlarında cami ile ilgili iyi duygular kalmasını istiyoruz. Kur'an-ı okumayı bilmeyen ve Kur'an ile tanışmayan kalmasın hiçbir gencimiz kalmasın istiyoruz.

Genç Memur-Sen Samsun teşkilatları olarak il ve ilçelerimizde Diyanet ve cami sorumlularımızla istişare ederek bu çalışmaya her türlü destek vereceğiz. Her zaman gönüllü rehberlik edeceğiz. Çocuklarımızı ödüllendirecek buluşmalar yapacağız. Camilerimiz aynı zamanda bir okuldur. Burada bayrağına, vatanına, milletine, dinine, kültürüne bağlı gençlerimiz yetişecek. Bu okulda Kur’an nesli yetişecek. Bize düşen bu hizmete katkı sağlamak ve omuz vermektir. Camilerimize ve Diyanet çalışanlarımıza sahip çıkağız. Hep birlikte Ülkemize ve insanlarımıza hizmet edeceğiz. Bu hizmetleri lekelemek isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz.  Bu çalışmanın Diyanet tarihinin en önemli çalışması olduğunu düşüyoruz.

Burada ülkemizin güzel insanlarına bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Ülkemiz ve alemi İslam zor süreçler yaşıyor. Bizler nifaktan yana değil, ayrışmadan yana değil birlikten yana tavır koymalıyız. Yıkmak için değil, inşa edilen duvara bir tuğla da biz koymalıyız. Nefret ettiren ve zorlaştıran değil, sevdirten ve kolaylaştıran olmalıyız. El ele verip hep birlikte ümmete ve insanlığa hizmet edecek erdemli bireyler yetiştirmeliyiz. Bu duygularla bütün teşkilatlarımızla ‘KURAN NESLİ İÇİN SEFERBER OLUYORUZ’ kampanyasına destek veriyoruz. Bütün çocuklarımızın bu ziyafette mahrum kalmaması için hep birlikte çalışacağız."

adminadmin