Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-04-2023 15:53   Güncelleme : 10-04-2023 15:53

Samsun İsrail Zulmüne Dur Dedi

Canik Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen sabah namazı buluşmasında İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırılar kınandı. Filistin halkına destek mesajları verildi.

Samsun İsrail Zulmüne Dur Dedi

Canik Belediyesi’nin destekleriyle ilçede düzenlenen sabah namazı buluşmasında bir araya gelen yüzlerce vatandaş İsrail ‘in Ramazan ayında Gazze Şeridi’ne ve Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınadı. İsrail ordusunun Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği saldırıları en sert şekilde kınayarak tepki gösteren vatandaşlar Filistin halkı için destek çağrısında bulundu. Canik Belediyesi, Canik’ten ve çevre ilçelerden yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen programda sahur yemeği ikramında bulundu.

 

Sistematik Saldırılar Kabul Edilemez

Programda vatandaşlarla birlikte sahur yapan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, onlarla birlikte sohbet etti. Sabah namazının kılınmasının ardından devam eden programda açıklamalarda bulunan Başkan İbrahim Sandıkçı, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli vatandaşlara yönelik saldırılarını Müslümanlar için büyük öneme sahip olan Ramazan ayında bilinçli bir şekilde arttırarak sürdürdüğünü ifade etti. Başkan İbrahim Sandıkçı, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği saldırıları sistematik bir şekilde yaptığını vurgulayarak bu saldırıların asla kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. Programda konuşma gerçekleştiren İFAM Kurucu Başkanı İhsan Şenocak ise İsrail’in gösterdiği saldırgan tutumu kınayarak Mescid-i Aksa ve Filistin halkı için destek mesajlarında bulundu.

 

Mescid-i Aksa İçin Dua Edildi

Canik Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen sabah namazı programda bir araya gelen yüzlerde vatandaş İsrail’in Mescid-i Aksa ve Filistin halkı başta olmak üzere bölgede bulunan Müslüman ülkelere yönelik saldırılarını sert bir şekilde lanetledi. Vatandaşlar, İsrail tarafından yoğun saldırı altında olan Mescid-i Aksa ve Filistinli vatandaşlar için dua etti.

 

Canik Merkez Camii’nde gerçekleşen programa Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay, İFAM Kurucu Başkanı İhsan Şenocak, Samsun İHH Başkanı Mustafa Yeşil, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN