Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-03-2021 10:10   Güncelleme : 11-03-2021 10:10

Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan "İstiklal Marşı, Dünyaya Verdiğimiz En Güçlü Mesajdır"

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatük’ün öncülüğündeki istiklal ve istikbal mücadelemizin en zor günlerinde kaleme alınan ve 12 Mart 1921’de TBMM’de büyük coşkuyla okunduktan sonra Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı’mız, milletimizin hür yaşama iradesinin nişanesidir.

 

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından milletimize armağan edilen İstiklal Marşı’mız, bağımsızlık mücadelemizin sembolü olarak tüm dünyaya, milletimizin hiçbir beşeri güç ve dayatma karşısında boyun eğmeyeceğinin mesajını vermektedir.

 

“Korkma” seslenişiyle başlayan Milli Marşımız geçmişimizin olduğu kadar geleceğimizin de rehberidir. Vatansever şahsiyetiyle ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde milli-manevi değerlerimizin anlatılmasında üstlendiği rol ile gelecek nesillerimize yön gösteren büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’un sözlerinde hayat bulan duygular milli hissiyatımızı ortaya koymaktadır.

 

Milletimizin tamamını vatan sevgisi ortaklığında buluşturan bir milli mutabakat metni olarak İstiklal Marşımız tarihin en zor günlerinde milletimize cesaret ve moral aşıladığı gibi yarınlarımıza dair umutlarımızı diri tutmaktadır. Bu yönüyle İstiklal Marşı’mız, dünyaya verdiğimiz en güçlü mesajdır.

 

Bağımsızlık mücadelemizin abidevi eseri İstiklal Marşımızın kabul edilmesinin 100. yıl dönümü olan 2021’in ‘Mehmet Akif ve İstiklal Marşı’ Yılı olarak kutlanması kararı nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a minnet duygularımızı sunuyoruz. İçinde bulunduğumuz yılın, birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği, geleceğe emin adımlarla yürüyüşümüzü sürdürdüğümüz bir yıl olmasını diliyorum.

Recep YAZGANRecep YAZGAN