Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-07-2019 09:21   Güncelleme : 20-07-2019 09:21

​Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Umut tacirliği mi yapıyor!

Günlerdir Bafra gündeminde fakülte bilmecesi var konuyla ilgili bilgisi olan da konuştu olmayan da siyasiler müjde veriyor. Konuyla ilgili bürokratlar çekimser kalarak itiraz ediyor. Bafra Halkı olarak birlik halinde fakülte olsun istiyoruz mücadele yanlış da olsa devam ediyor.

​Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Umut tacirliği mi yapıyor!

Konuya hiç vakıf olmadan sadece şov olsun diye bazı kişiler üslubunu bozarak sözde samimi bir şekilde Eczacılık fakültesinin Bafra’ya yapılmasının gerektiğini söylüyor. Yapmış olduğumuz araştırmalarda Bafra’ya fakülte yapılmasını isteyenlerin aslın da YÖK’ün işleyişinden dahi haberdar olmadıklarını gördük.

18.07.2019 tarihinde internet sitelerine AK PARTİ Samsun Milletvekili Av. Orhan KIRCALI’nın müjde haberi bomba etkisi ile düştü.

Sayın Vekil açıklamasında “Bafra Eczacılık Fakültesi’nin kurulup, kurulmayacağı yönünde YÖK

Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, bu görüşme neticesinde YÖK

Başkanımız bizlere, Eczacılık Fakültesi’nin Bafra’ya kurulmamasıyla ilgili bir sorun olmadığını, Bafralıların bu konuda artık rahat olması gerektiğini belirtti. Başkan Saraç’a ilgi ve alakalarından ötürü Bafra adına teşekkür ediyorum” diyor ve müjde veriyor.

PEKİ SAYIN VEKİLİN MÜJDE VERDİĞİ TARİH VE SAATLERDE ÖSYM’DE NELER OLUYOR DERSİNİZ?

Vekilin açıklama yaptığı 18.07.2019 tarihinde “ÖSYM hem kendi sitesinde hem de ulusal basında

2019-YKS tercih kılavuzunu” yayımlıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adaylarının tercih yaparken dikkate alacakları Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlarken kendi internet sitesinde duyuru da, “2019-YKS tercih işlemleri 23-29 Temmuz tarihlerinde yapılabilecek ve tercih işlemleri, 29 Temmuz tarihinde saat 23.59’da sona ereceğini belirtiyor.

2019-YKS TERCİH KILAVUZUNUN daha ilk sayfasında ÖSYM ve Yükseköğretim Kurulu logolarının üstünde çizgilerle çevrili alanda, “Yükseköğretim Kurulu kararları doğrultusunda hazırlandığını, kılavuzun yayımlanması ve uygulanmasının, Yükseköğretim Genel Kurulunun 30.05.2019 tarihli kararı ile kabul edildiği” belirtiliyor.

İşte o açıklama:

Bu açıklama BAFRA açısından 07.03.2019 tarihli üniversite senatosu ile kılavuz yayımlanması için

Yükseköğretim Genel Kurulunun aldığı 30.05.2019 tarihli karar süresine kadar neredeyse 3 aylık bir

Gecikme görünüyor, Bafra Eczacılık Fakültesinin açılmasında gizli ellerin müdahalesi ya da üniversite

Yönetiminin istemediği gönünde önemli bir gösterge olduğunu düşünmekteyiz. Konunun anlaşılması

Açısından üniversitenin internet ortamında elde ettiğimiz senato kararını sizlerle paylaşıyoruz.

19 Mayıs Üniversitesi 07.03.2019 tarih ve 2019/73 karar numaralı kararında “24.01.2019 tarih ve

2019/17 sayılı toplantı kararının iptaline, özetle İşletme Fakültesinin kapatılarak Bafra Eczacılık

Fakültesinin kurulmasına, kararın Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilmesine” karar veriyor.

ŞİMDİ SORUYORUZ SAYIN VEKİL

Bafra Eczacılık Fakültesini siz ve diğer vekiller takip ettiğinizi söylüyorsunuz. Yakın takip ettiyseniz

Eğer 07.03.2019 tarih ve 2019/93 karar numaralı “Bafra Eczacılık Fakültesi olarak çıkan senato kararı”

Neden 30.05.2019 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararına yetişmedi?

19 Mayıs Üniversitesi bu gecikmenin nedenini size açıkladı mı?

Postacı YÖK Başkanlığının yolunu mu bulamadı da Bafra Eczacılık Fakültesi 30.05.2019 tarihli YÖK

Genel Kurul kararına yetişmedi?

Yükseköğretim Genel Kurulunun 30.05.2019 tarihli kararı doğrultusunda 18.07.2019 tarihinde

ÖSYM sitesinde ve ulusal gazetelerde yayımlanan 2019-YKS Tercih Kılavuzunun 361-362 ve 363.

Sayfalarında 19 Mayıs Üniversitesi yer alıyor. Listede Bafra Eczacılık Fakültesi yerine, 2. Sırada hemen Bafra

İşletme Fakültesi yer alıyor.

ŞİMDİ SİZE YENİ BİR SORU YÖNELTİYORUM SAYIN VEKİL

19 Mayıs Üniversitesi senatosunun 07.03.2019 tarih ve 2019/73 karar numaralı kararında İşletme

Fakültesinin kapatılmasına karar verilmişti.

Söz konusu karar ile kapatılan Bafra İşletme Fakültesi nasıl oldu da 2019-YKS Tercih Kılavuzuna

Girebildi?

Çok yakından takip ettiğiniz için mi Bafra Eczacılık Fakültesi yerine Bafra İşletme Fakültesi tercih

Kılavuzunda yer aldı.

Sizce 19 Mayıs Üniversitesi Yönetimi 07.03.2019 tarihli kararında kapatılmasına karar verdiği Bafra

İşletme Fakültesini 2019-YKS Tercih Kılavuzunda yer almasını hangi yolla sağladı ve siz yakın takip ettiğiniz halde bu durumdan nasıl haberdar olmadınız?

SAYIN VEKİL SÜREKLİ MÜJDE VERİYORSUNUZ YA GERÇEKTEN MÜJDE MİDİR SÜRECİ İRDELEYELİM.

Üniversite yönetimi ile görüşmeleri sonrası yaklaşık 1,5 yıl önce hayırsever aile ile protokol

İmzalanıyor. Protokol imzalandığına dair basın haberleri ise yerel ve ulusal basında yer alıyor. İmzalanan Protokol içeriğinde İşletme Fakültesi olarak belirtiliyor ve hayırsever aileye binanın inşaatı bitirilip teslim edildiğinde 2018-2019 ÖSYM kılavuzunda yer verileceği söyleniyor. Arslan ailesi binayı 9 ay gibi kısa sürede tamamlıyor ve teslim ediyor. Arslan ailesi kendilerine söylenen İşletme Fakültesinin tercih kılavuzunda olmadığını görüyor. Rektörlük Arslan ailesi ile görüşme talep ediyor ve 1,5 yıl sonra Rektörlük diyor ki

“İşletme Fakültesini tercih eden olmadı, bu nedenle Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştüreceğiz. Tercih edilmemesini öne sürüp, bağışlanan binanın Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüleceği taahhüdü veriliyorlar. Bu kez de hayırsever aileden laboratuvar alt yapısını da bağışlamasını istiyorlar ve aile kabul ediyor.

ARSLAN AİLESİ ise üniversite yönetimine “İlk olarak İşletme Fakültesi olacak binamızın İşletme Fakültesi olamayacağını bize bildirdiniz. Bağışladığımız binayı Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştüreceğinizi söylediniz. Ve bizden de 4 laboratuvar altyapısını da bağışlamamızı istediniz. Akabinde sizler Bafra İşletme Fakültesini kapatıp yerine Sağlık Bilimleri Fakültesinin açılacağını söylediniz. Daha sonra ise Eczacılık Fakültesi olacağını söylediniz. Bizler Hayırsever aile olarak her istediğinizi yaptık” Üniversite Yönetimi Rektörlük 24 Ocak 2019 tarihli senato toplantısında 2019/17 karar sayılı kararı ile sayısı ile Bafra İşletme Fakültesinin kapatılıp yerine Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasına yönelik bir karar alınıyor. Aileden Eczacılık Fakültesi için gerekli olan 4 laboratuvar alt yapısını da üstlenmesini istiyor ve hayırsever aile kabul ediyor. Yetmiyor birde “Fakültenin Bafra’ya gelebilmesi için siyasi desteğe de ihtiyaç olduğunu” söylüyorlar.

AİLE KABUL EDİYOR VE SİZ SAYIN VEKİLLER İLE GÖRÜŞEREK DESTEĞİNİZİ İSTİYOR

Üniversite yönetimi ise 07.03.2019 tarihli senato toplantısında 2019/73 karar sayılı kararı

“24.01.2019 tarih ve 2019717 sayılı toplantı kararının iptaline özetle İşletme Fakültesi kapatılarak Bafra Eczacılık Fakültesi kurulmasına ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderilmesine” karar veriyor.

SAYIN VEKİL ORTADA TUHAF BİR DURUM YOK MU?

25.06.2019 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemede Bafra Eczacılık

Fakültesi değil, 19 Mayıs Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak Cumhurbaşkanımız imzası ile karar çıkıyor. Konunun anlaşılması için Resmi gazetenin ilgili sayfalarının fotoğraflarını paylaşıyoruz.25.06.2019 Tarihli resmi gazeteden anlaşılacağı üzere Bafra Eczacılık Fakültesi değil, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak karar çıkıyor.

Kararı imzalayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN.

İşte o karar;

Şimdi size tüm sorularımı birleştirerek soruyorum sayın vekil

Bafra Eczacılık Fakültesini yakından takip ettiğinizi söylüyorsunuz

1)- 07.03.2019 tarih ve 2019/93 karar numaralı “Bafra Eczacılık Fakültesi olarak çıkan senato kararı”

neden 30.05.2019 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararına nasıl yetişmedi?

2)- 19 Mayıs Üniversitesi bu gecikmenin nedenini size açıkladı mı? Postacı YÖK Başkanlığının yolunu mu bulamadı da Bafra Eczacılık Fakültesi 30.05.2019 tarihli YÖK Genel Kurul kararına yetişmedi?

3)- 19 Mayıs Üniversitesi senatosunun 07.03.2019 tarih ve 2019/73 karar numaralı kararında İşletme Fakültesinin kapatılmasına karar verilmişti.

Söz konusu karar ile kapatılan Bafra İşletme Fakültesi nasıl oldu da 2019-YKS Tercih Kılavuzuna girebildi?

Çok yakından takip ettiğiniz için mi Bafra Eczacılık Fakültesi yerine Bafra İşletme Fakültesi tercih kılavuzunda yer aldı.

Sizce 19 Mayıs Üniversitesi Yönetimi 07.03.2019 tarihli kararında kapatılmasına karar verdiği Bafra İşletme Fakültesini 2019-YKS Tercih Kılavuzunda yer almasını hangi yolla sağladı ve siz yakın takip ettiğiniz halde bu durumdan nasıl haberdar olmadınız?

5)- 1157 karar sayılı Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul Kurulması, Kapatılması ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında ki Karar, cumhurbaşkanımız tarafından imzalanıp, resmi gazetede yayımlandıktan sonra hangi yol ile düzeltilebilir yada değiştirilebilir?

6)- YÖK Başkanı sayın Yekta SARAÇ ile telefonda görüştüğünüzü ““Eczacılık Fakültesinin Bafra’ya kurulmamasıyla ilgili bir sorun olmadığını Bafra kamuoyunun bu konuda artık rahat olması gerektiğini belirtti. En kısa süre içerisinde hayırsever Arslan ailesi tarafından yaptırılan fakülte binası Eczacılık Fakültesi olacaktır.” Dediğini söylüyorsunuz.

7)- Sayın YÖK Başkanı düzeltmek için hangi yolu izleyeceğini, bir yazışma yapıp yapmadığını söylüyor mu?

8)- Bir yazışma yaptı ise takip ettiğinize göre sanırım bir örneğini talep etmişsinizdir, varsa böyle bir yazılı talep kamuoyu ile paylaşarak BAFRA’lı ve hayırsever aile ile paylaşır mısınız?

9)- Elinizde yazılı bir done olmadan ve sonuca ulaşılmadan, resmi gazetede yeniden BAFRA ECZACILIK FAKÜLTESİ olarak yayımlanmadan siz sadece bir telefon görüşmesine dayalı olarak nasıl müjde veriyorsunuz?

10)- Elinizde bir düzeltici işlemi gösteren delil olmadan sadece bir telefon görüşmesine dayalı olarak açıklama yapmanız hatta müjde vermeniz UMUT TACİRLİĞİ olmuyor mu?

11)- AK PARTİ vekilleri olarak koordineli çalıştığınızı gösteren cümleler kuruyorsunuz. Siz gerçekten birbirinizden haberdar mısınız? AK PARTİ Samsun Milletvekili Çiğdem KARAARLAN, 25.06.2016 tarihinde ki basın haberlerinde “Bafra Eczacılık Fakültesi hayırlı olsun” diyor. Sayın KARAASLAN “25.06.2019 tarihli resmi gazetede Bafra değil, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak yayınlandığından” habersiz midir? Bu ne yaman çelişki durumu değil midir?

Müjde, bir eylem, çocuğun dünyaya gelmesi, bir hukuki işlem, lehte bir dava kararı, bir sınav ya da yarışma sonucu gerçekleşen urum ve benzer haller sonrası verilen sevindirici haber değil midir?

Peki, Bafra Eczacılık Fakültesi olarak karar alınıp, imzalanıp yayımlanmadıktan yani devletin hiçbir resmi kaydına girmedikten sonra siz BAFRA’lı vatandaşlara neyin müjdesini veriyorsunuz?

YOKSA SİZ UMUT TACİRİ MİSİNİZ?

Yenigün / Musa GÜN

adminadmin