Güncel
Giriş Tarihi : 10-03-2020 17:01   Güncelleme : 10-03-2020 18:34

Samsun Mobilya Ve Dekorasyon Fuarı'nda Corona Virüsü Riski!

Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, 10 – 15 Mart 2020 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşeceği açıklandı. Mobilya sektörünün Karadeniz'e açılan kapısı olan Samsun'da bu yıl beşincisi düzenlenecek olan mobilya ve dekorasyon fuarına imalatçılar ve perakendeciler ve Türkiye'nin her yerinden gelmesi ihtimal vatandaşlar katılacak.

Samsun Mobilya Ve Dekorasyon Fuarı'nda Corona Virüsü Riski!

TÜYAP Fuarcılık A.Ş. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, 10 – 15 Mart 2020 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde açılışı gerçekleşti.

Her yıl binlerce insanı ağırlayan TÜYAP Samsun Fuarı Dünyayı sarmaya devam eden Corona Virüsü (COVID-19) nedeniyle nasıl bir önlem alacaktır merak ediliyor. Alınan tüm tedbirlere rağmen dünyada yayılmaya devam eden Corona Virüsü nedeniyle binlerce insan hayatını kaybetti. Peki, Samsun'da 10 – 15 Mart 2020 tarihleri arasında açılacağı belirtilen Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı ile ilgili bir tedbir alındı mı, erteleme düşünüdü mü?

Türkiye'de şu ana kadar herhangi bir vakanın görülmemiş olması Türkiye adına sevindirici ancak virüs, olası bir hastanın Fuar gibi organizasyonlarda yer almasıyla birlikte büyük tehlikeler oluşturacağı da  bilinmektedir.

17-21 Mart 2020 tarihleri arasında Konya'da düzenlenecek olan Konya Tarım Fuarı, birçok ülkeyi etkisi altına alan Covid-19 salgınına istinaden  toplum sağlığı üzerinde risk oluşturmamasını teminen ortak kararla 02-06 Haziran 2020 tarihine ertelendi. Dünyanın bir çok ülkesinde düzenlenmesi düşünen bir çok fuar organizasyonu da Corona Virüsü salgını sebebiyle ileriki bir tarihe ertelendi. 

Almanya'daki TB, Düsseldorf'taki Pro wein adlı içecek fuarı ile Münih'teki Zanaat Fuarı, 12 Mart'ta başlaması planlanan Leipzig Kitap Fuarı, Hamburg'da da 13-17 Mart tarihlerinde düzenlenmesi öngörülen İnternorga Endüstriyel Ekipmanları fuarı iptal edildi. Cenevre Otomobil Fuarı'nı düzenleyen Palexpo şirketi otomobil üreticilerini koronavirüs salgını nedeniyle fuarın iptal edildiği konusunda bilgilendirdi. Barcelona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2020 ve İsviçre'nin Cenevre kentinde her yıl düzenlenen Uluslararası Buluşlar Fuarı'nın corona virüsü salgını nedeniyle iptal edildiği duyurulmuştu.

Peki, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde bugün açılışı gerçekleşen Mobilya ve Dekorasyon Fuarı için ne tür önlemler alındı? Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi ilgililerinden konuyla ilgili açıklama bekleniyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN