Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-10-2021 11:30   Güncelleme : 18-10-2021 11:30

Samsun Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü Tarihi çevre koruma ve restorasyon semineri!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü,, Samsun Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencileriyle birlikte “Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon” konulu seminer gerçekleştirildi.

Samsun Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü  Tarihi çevre koruma ve restorasyon semineri!

 

Seminerde açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Suna KOŞUN  “Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon ülkemizde üzerinde durulması gereken ve bir alan olup bölgemizde bu alanda önemli çalışmalar gerçekleştiren Samsun Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü’ne bize bu semineri verdikleri için teşekkür ederiz” dedi.

Samsun Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Dr. Ali SARIALİOĞLU gerçekleştirdiği sunumunda yakın zamanda tamamlanan Ordu Ünye Saray Hamamı Restorasyonu, Ordu Taşbaşı Kilisesi Restorasyonu, Samsun İlkadım Selahiye Mahallesi Tarihi Kent dokusunu İyileştirmesi Projeler, Samsun Alaçam İlçesi Tarihi Kent dokusunu İyileştirmesi Projeleri halen yapımı devam eden Sinop Boyabat Tarihi Kent dokusunu İyileştirmesi Uygulaması, Sinop Buzhane Restorasyon Uygulaması, Sinop Tarihi Cezaevi Restorasyonu, Sinop Kalesi Restorasyonu ve ihalesi yeni yapılan ve kısa sürede tamamlanması planlanan Samsun Yeni Müzesi Projeleri ile ilgili teknik anlatım gerçekleştirildi. Dr. Ali SARIALİOĞLU sunumunda “ Hz. Mevlana’nın dediği gibi bir mum bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Atalarımızın yadigarı gelecek nesillerin bize emaneti tarihi tescilli kültür varlıklarının korunmasında herkesin üzerine düşen tecrübeyi ve bilgiyi meslektaşlarıyla ve yetişen yeni nesille paylaşmak ve bu nadide eserlerin geleceğe güvenle devredilmesini sağlamaktır.

Bize yapılan çalışmaları meslekdaş adaylarımızla paylaşma imkanı veren Rektör hocamız Prof.Dr. Yavuz ÜNAL’a, Dekan hocamız Prof.Dr. Hakan SAĞLAM’a ve Dr. Öğretim Üyesi Suna KOŞUN ‘a teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

Seminere Samsun Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan Mimar Filiz ATICI, Mimar Büşra TEKATLI, Mimar Rabia Nur Sula AKSAKAL, Mimar Eda Eray ARAVİ ve Mimar Hande Güneş ANIL ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri katıldılar. Seminer öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla tamamlandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN