Genel
Giriş Tarihi : 26-10-2019 11:00   Güncelleme : 26-10-2019 11:00

Samsun-Sarp demiryolu bölgenin kurtuluşu!

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’ın “Erzincan-Gümüşhane-Trabzon ve devam edecek demiryolu hattı en doğru hat ve güzergahtır” açıklamasına Ordu, Giresun ve Samsun TSO başkanlarından cevap geldi.

Samsun-Sarp demiryolu bölgenin kurtuluşu!

Bölge TSO başkanları, “Öncelik Samsun-Sarp Demiryolu Projesi’nin olmalı. Bu proje bölge ekonomisini canlandıracak” dedi.

ORDU TSO BAŞKANI ŞAHİN: BÖLGENİN KURTULUŞU

Ordu TSO Başkanı Servet Şahin, Gümüşhane TSO Başkanı Akçay’ın kendi ilinin menfaatini düşünerek açıklama yaptığını ve anlayışla karşıladığını belirterek, “Samsun-Sarp Demiryolu demek; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin’i birbirine bağlamak, oradan Gürcistan’a, Azerbaycan’a ve Çin’e kadar uzanan uluslararası bir proje demektir. Bu proje sadece Doğu Karadeniz Bölgesi’nin değil, ülkemizin prestij projesidir. Hal böyleyken başka bir proje savunulmamalıdır” diye konuştu.

 SAMSUN TSO BAŞKANI MURZİOĞLU: TAM DESTEK VERİYORUZ

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, Samsun-Sarp Demiryolu Projesine tam destek verdiklerini belirterek, “Bölgenin ortak derdi olan ekonomik kalkınma böylesi büyük projelerle olur. Mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini savunduğumuz bu yatırım, yıllar önce Karadeniz Sahil Yolu yapılırken, eşzamanlı devreye alınsaydı maliyeti de büyük oranda düşerdi ve Karadeniz ekonomisi çok daha başka noktada olurdu. Bu yatırımın yapılması için destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

GİRESUN TSO BAŞKANI ÇAKIRMELİKOĞLU: EKONOMİMİZ CANLANACAK

Giresun TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da Samsun’dan Sarp’a uzanacak demiryolunun bölgeyi kucaklayacağına dikkat çekerek,  “Bölgemiz, uzun yıllardır başta ekonomik gerekçeler olmak üzere sürekli göç veriyor. Bu göçün tersine dönmesi ve bölgemizin ekonomik kalkınması için projeyi sonuna kadar destekliyoruz. Samsun-Sarp Demiryolu’nun yapılmasıyla bölgemiz ikinci bir çağ atlayacak. Özellikle ekonomimiz canlanacak” ifadelerinde bulundu.

Ordu Olay - Mustafa KIRLAK

adminadmin