Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-01-2021 07:44   Güncelleme : 29-01-2021 07:44

Samsun Site Camii Yıkılacak mı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Subaşı Yeraltı Cami’ni yıkarak yeniden cami ve otopark çalışmalarına başladı.

Samsun Site Camii Yıkılacak mı!

Subaşı’ından sonra Samsun’un simgesi haline gelen Site Cami’nin de yıkılarak yeni bir cami inşaa edilmesi gündeme geldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Site Cami’nin bulunduğu alanı,  konut dışı kentsel çalışma alanı ve park alanı olarak dönüştürmek için düğmeye bastı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı tarafından Belediye meclisine sunulacak olan kararda 1/1500 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 uygulama imar planı değişikliğinin hazırlandığı belirtiliyor.

Kararda söz konusu imar planı değişikliğinin imar ve bayındırlık, çevre ve sağlık komisyonlarında oy birliğiyle kabul olduğunu da kaydediliyor.

 

SOSYAL DOKUYA DİKKAT EDİLMELİDİR

Samsun Site Cami’nni altında ve çevresinde yer alan esnafın cami ile birlikte yıllardır oluşan sosyal dokuya zarar verilmeyecek bir değişimden yana olduklarını deklare ediyor.

Saathane ve çevresinde yapılan değişikliği örnek olarak gösteren Site Cami esnafı düzenlemenin tarihi ve sosyal dokuya zarar verecek bir şekilde gerçekleştirilmesinin telafisi zor olacak bir sosyo ekonomik tahribata sebebiyet vereceğinin altını çiziyor.

Samsun Site Cami, 23 Ocak 1976 tarihinde ihale yapılan eserin birinci kısım inşaatına 15 Şubat 1976, ikinci kısım inşaatına da 10 Ekim 1976 tarihinde başlanmış ve 1982 yılı Ramazan-ı Şerif ayında da Site Camii olarak isimlendirilen Camii ibadete açılmıştı.

Caminin altındaki çay ocakları uzun yıllardır üniversite gençlerine önemli bir sosyal mekan olarak hizmet vermişti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN