Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-01-2020 12:37   Güncelleme : 08-01-2020 12:37

Samsun Sokaklarında Zombi Hapı Dehşeti!

Samsun’da Zombi tozu olarak bilinen Flakka isimli uyuşturucu hapı kullananların yerlerde kıvranma ve haykırış sesleri panik ve korkuya yol açtı.

Samsun Sokaklarında Zombi Hapı Dehşeti!

2011'de Amerika'da ortaya çıkan ve 'zombi hapı' adı verilen sentetik uyuşturucu, dünyaya hızla yayılıyor.

Son olarak Samsun Canik ilçesinde bir uyuşturucu bağımlısının yerlerde kıvranması ve haykırışları Zombo hapının Samsun’da da kullanılıyor olma ihtimalini düşündürdü.

Amerika Miami'de 2012'de Rudy Eugene adlı bir adam bir evsizin yüzünü yemeye başladı. Polis geldiğinde, Rudy Eugene, kurbanının yüzünün yüzde 80'ini yemişti. Polisin uyarılarına rağmen yamyamlığı devam eden katil, vurularak öldürüldü.

Otopsi sonucu Rudy Eugene'nin Amerika sokaklarında "Ivory Wave", "Vanilla Sky", "Bliss" ve "Purple Rain" adıyla satılan sentetik uyuşturucunun (uyarıcı) etkisi altında olduğu saptandı.

Zombi Flakka hapları dünya piyasasına 2011 yılında sürülmüştü.

Bu uyarıcı, uzun süre Amerika'da yasal olarak satıldı. Çünkü içindeki maddelerin kullanım oranı, yasal sınırların altındaydı. Uyuşturucu tacirleri bu ilacın içerindeki maddelerin miktarıyla oynayarak insanları birer zombiye dönüştüren formüle ulaşıyorlar.

Uyuşturucu, beyindeki insan olma özelliğini, "ben" durumunu yok edip, hayvani iç güdüleri ortaya çıkarıyor.

Kalp atışı aşırı artıyor, duygular çok güçleniyor, kişi kendini bir süper kahraman gibi hissediyor. İlaç, kişinin ruh halini düzenleyen hormonları baskı altına alıyor ve kalıcı hasarlara, kalp yetmezliğine hatta tek kullanımda bile ölüme sebep olabiliyor. Bazı vakalarda kişilerin zihinsel faaliyetlerini kalıcı olarak kaybettiği de görülebiliyor.

SAMSUN’DA FLAKKA KULLANANLAR VAR MI?

Son yıllarda gittikçe artmaya başlayan flakka için polisler alarm verdi. İstanbul’dan Samsun’a getirildiği ve bazı gençler tarafından kullanıldığı iddia edilen Zombi hapı için Samsun NARKOTİM polis ekiplerince uyuşturucu satıcılarına Samsun’da üst üste operasyon düzenliyor.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN