Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-12-2017 13:58   Güncelleme : 29-12-2017 13:58

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan: Meslektaşımıza yapılan muamele usule ve etiğe uygun değil!

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, Sağlık Bakanlığının teşkilat yapısının değişiminin ardından Samsun’da yapılan bazı değişikliklerin etik değerlere uygunluğunun tartışmalı olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan: Meslektaşımıza yapılan muamele usule ve etiğe uygun değil!

Erkan “Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde Başhekimliğine atanan ve sözleşme imzalayan psikiyatrist meslektaşımıza aradan iki gün geçmeden Sağlık Müdürlüğü'nden bir personel tarafından aranmak suretiyle "yeni ataması yapılan görevinden alındığı ve tebliğ etmek için gelmesi gerektiği" söylenmiştir.  Daha sonraki açıklamalarda ise " bakanlık tasarrufu"  denilerek konu izah edilmeye çalışılmıştır” diyerek, “Yaşanan böylesine bir olay, direk muhatabının yanında, aynı hastanede çalışan diğer hekim ve tüm sağlık çalışanlarının değerleri açısından incitici, üzüntü verici,  moral bozucu olduğunu ifade etmek isteriz. Yine, meslektaşımıza yapılan muamelenin usule ve etiğe uymadığını, ciddiyetle bağdaşmadığını hatırlatırız” dedi.   

“Doğrudan insan hayatını ilgilendiren sağlık alanındaki düzenlemeler; akla, mantığa ve bilimsel kriterlerle şekillendirilmelidir” diye devam eden Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, “Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi gibi bir dal hastanesinin, ilgili dal uzmanı olan,  sorunları, çalışma şeklini, ihtiyaçları bilen, belirli bir süre orada çalışmış kişilerden olması gerektiği düşüncesindeyiz. Bunun, sağlık hizmetlerinde hem hizmet veren hem de hizmet alan açısından daha yararlı olacağına inanıyoruz” diye devam etti.

 

adminadmin