Spor
Giriş Tarihi : 24-01-2022 13:49   Güncelleme : 24-01-2022 13:49

Samsun tenis kulübü alanı halka açılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinden çıkan karar ile Millet Bahçesi alanına dahil edilen Samsun Tenis Kulübüne tahliye yazısı gönderildi.

Samsun tenis kulübü alanı halka açılacak!

HALKA AÇILACAK

Yazıda, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinin 21.11.2016 tarih ve 468 sayılı kararıyla kullanım ve tasarruf hakkı belediyemize ait Anakent Tesisleri yan tarafında bulunan tenis kortları ve tesisi 5 yıl süreyle (01.02.2017 – 31.01.2022 tarihleri arasında) Samsun Tenis Kulübü derneğinize tahsis edilmiştir. Derneğinize tahsisli tenis kortları ve tesisinin Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeni projelerde kullanılması planlandığından tahsis süresinin dolmasına müteakip boşaltılarak belediyemize teslim edilmesi hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Zennube ALBAYRAK

Belediye Başkan a.

Genel Sekreter Yardımcısı

Samsun Tenis Kulübü de tahliye yazısının ardından bir açıklama yaptı.

Açıklamada;

“Tahliye yazısının ardından Mustafa Demir’e gittik , sayın başkanım sizi seçimlerden önce kulüpte misafir ettiğimizde siz bize aynen “ ben Samsun’da hiç bir yeri yer göstermeden yıkmayacağım , eski dönem gibi olmayacak “ dediniz ve şimdi bu yazı geldi dedik. “Bu alan halka açılacak” dedi.

Biz Tenis Kulübü olarak kortlarınızı avantaj sende projesi ile devlet okullarına açtık, 2500 öğrenciye bedava tenis öğrettik, şu an Türkiye’de en ekonomik tenis oynanan yer bizim kulübümüz, üye veya değil her vatandaş gelip kurallara uymak kaydıyla tenis oynayabiliyor, şu anda devletin Gençlik Spor kortlarında bile daha pahalı tenis oynanıyor. Bedava ders verildiğini duymadım. Başkana biri bunu anlatmalı. Ayrıca biz bu kulübü fakire , fukaraya , garibana açtık , tenisi zengin sporu olmaktan çıkardık. Samsun’da tenis zengin sporu , parası olmayan yapmasın diye bir tanımlama vardı , bunu yıktık. Biz bu kulübü siyasetten ve ranttan uzak tuttuk sadece ve sadece sporu ön plana aldık. Bir dönem İşi gücü bıraktık güç odaklarıyla adalet savaşı verdik ve bin bir zahmetle kazandık. Halkın malını zayi etmedik. Atılmayı, yıkılmayı, kaaleye alınmamayı hak etmiyoruz. Hiçbir vicdan hiçbir adalet bunu kabul etmez ve etmemelidir'' denildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN