Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-02-2017 09:23   Güncelleme : 03-02-2017 09:42

Samsun Valisi tekzip etmişti

Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Alican Uludağ, aralarında Samsun Valisinin de bulunduğu pasaportu iptal edilen valiler haberinin belgesini yayınladı.

Samsun Valisi tekzip etmişti

Uludağ, Twitter üzerinden belgeyi yayınlarken, “İçişleri Bakanlığı'nın "yalan" dediği valiler haberime ilişkin devletin kayıtlarına giren bir "çalışma." (Gecikmeden dolayı özür dileyerek)” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Alican Uludağ’ın, Devlet Denetleme Kurulu, MİT ve MASAK bilgilerine dayanarak yapmış olduğu aralarında Samsun Valisi’nin de bulunduğu Bank Asya’da hesabı bulunan ve Kimse Yok mu Derneği’ne bağışta bulunduğu için pasaportları iptal edilen valiler konulu haberi Samsun Valisi tarafından tekzip edilmişti.

SAMSUN VALİSİ TEKZİP ETMİŞTİ

Samsun Valisi İbrahim Şahin’in ilgili haber merkezlerine avukatı Adem Güney aracılığıyla gönderdiği tekzip metninde iddiaların tamamının gerçek dışı, asılsız ve mesnetsiz, kamuoyunu yanıltmaya dönük olduğunu belirtmişti.

Cumhuriyet Muhabiri Alican Uludağ, İçişleri Bakanlığı’nın yalanladı ve Samsun Valisinin tekzip ettiği aralarında Samsun Valisinin de bulunduğu Pasaportu iptal edilen İçişleri Bakanlığı mensuplarının belgesini yayınladı.

Belgede Devlet Denetleme Kurulunca Tespit Edilen Bank Asya’da Hesabı Bulunan ve Kimse Yokmu Derneği’ne Bağışta Bulunanlara Ait İsimlerin Bulunduğu CD İçerisindeki Pasaportları İptal Edilen İçişleri Bakanlığı Mensupları Görevde bulunanlar başlığı altında, Merkez Valisi Vahdettin Özcan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Giresun Valisi Hasan Karahan ve Merkez Valisi Adnan Yılmaz’ın ismi yer alıyor.

Öte yandan Alican Uludağ’ın söz konusu belge muhtevalı Twetter’ını CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da paylaştı.

KAFALAR İYİCE KARIŞTI

İçişleri Bakanlığının yalanladı haberin belgesini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Alican Uludağ’ın iddialı açıklamasından sonra kafalar iyice karıştı.

Samsun Valisi’nin Yurt Dışına çıkarak Alican Uludağ’ın iddialarını ve belgesini yalanlayıp yalanlamayacağı merak ediliyor. 

adminadmin