Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-01-2020 14:35   Güncelleme : 08-01-2020 14:36

Samsun Ziraat Odaları 2020 Yılının İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Samsun Ziraat Odaları Başkanları 2020 yılının ilk İl Koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan Beyin başkanlık ettiği toplantı Havza Ziraat Odası Başkanı Çoşkun Genç Beyin ev sahipliğinde Havza İlçesinde gerçekleştirildi.

Samsun Ziraat Odaları 2020 Yılının  İlk İl Koordinasyon  Kurulu Toplantısı Yapıldı

Yapılan toplantıya Başkanlık yapan Arslan Soydan son yıllarda çiftçimizin bankalarda ve tarım kredi kooperatiflerinde  karşı karşıya kaldıkları faiz kıskacından kurtulmak için gerekli çalışmaların yapılması talimatını vererek çiftçilerimizin sorunlarını başta Genel Başkanımız Ş.Şemsi Bayraktar Bey olmak üzere bizlerde TZOB yönetimi olarak her platformda dile getiriyor ilgili bakanlıklar ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz dedi.

Samsun Ziraat Odası Başkanları ilçelerinde ki tarımın sorunlarını TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan Beye aktardılar. Aktarılan sorunların yakinen bildiğini çözüm önerilerini ilgili bakanlıklara ileteceğini  söyleyerek her oda başkanını özverili bir şekilde dinleyerek tek tek not aldı.

Toplantının gündemi aşağıdaki maddelerden oluştu

  1. Çiftçilerimizin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları
  2.  Elektrik paralarının hasan sonrası ödenmesi
  3. Yıldır temayül haline gelen ÇKS sürelerinin uzatılması
  4. Kooperatif faizlerinin yüksek olması

Oda başkanları Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç Beye göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan teker teker teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdılar.           

Recep YAZGANRecep YAZGAN