Eğitim
Giriş Tarihi : 09-04-2021 08:13   Güncelleme : 09-04-2021 08:13

Samsun’da Bir İmam Hatip Lisesi Afrika'da Su Kuyusu Açtırıyor!

İlkadım Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, manevi duyguların daha güçlü yaşandığı, yardımlaşma ve paylaşmanın daha fazla anlam kazandığı mübarek ramazan ayına sayılı günler kala Afrika'da Su Kuyusu açtırmak için, harekete geçti.

Samsun’da Bir İmam Hatip Lisesi Afrika'da Su Kuyusu Açtırıyor!

“Kurak Sinelerde Bir Damla Su Olalım”

Hayatın birçok noktasında sergiledikleri örnek davranışlarıyla takdir toplayan ve büyük başarılara imza atan İlkadım Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, “Kurak sinelerde bir damla su olalım” sloganı ile Ramazan ayı öncesinde su kuyusu sosyal sorumluluk projesini faaliyete geçirdi.

İlkadım Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Afrika'daki su sıkıntısının giderilmesine bir nebze de olsa destek olmak için, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın düzenlemiş olduğu su kuyusu yardım kampanyası katıldı. Açılacak olan su kuyusu projesine Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Neriman Topuz’un öncülüğünde öğrenciler, öğretmenler, veliler ve hayırsever vatandaşlar destek verdi. 9 Nisan Tarihi'nde  İHH Samsun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yeşil’e devir teslim töreni ile 28.860 TL tutarındaki dekont takdim edildi.



“Kardeşlerimizin, Rahmet Ve Mağfiret Ayında Su Nimeti İle Buluşacak Olmaları Çok Anlamlı Oldu”

Proje ile ilgili düşüncelerini aktaran İlkadım Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahit Köseoğlu, “Suya muhtaç kardeşlerimizin temiz su ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla okulumuzda başlatılan su kuyusu kampanyası için, gereken miktar tamamlanmış oldu. Öte yandan okul derneğimizin katkılarıyla, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve hayırsever vatandaşların destekleriyle ikinci su kuyusu için gerekli olan miktarın çoğu tamamlandı. En kısa sürede ikinci su kuyusu için de müracaatımızı tamamlamış olacağız. Kardeşlerimizin özellikle rahmet ve mağfiret ayında su nimeti ile buluşacak olmaları çok özel ve anlamlı oldu. Onlarca hanenin ve yüzlerce insanın faydalanacağı su kuyusunun açılması için katkı sağlayan öğrenci, öğretmen, velilerimize, okul aile birliğimize ve okul derneğimize yürekten teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki zamanlarda bu ve benzeri çalışmaların artarak devam etmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN