Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-05-2019 09:33   Güncelleme : 13-05-2019 09:33

Samsun’da Devlet Hastanelerinin Muayene Sayısı Yarıdan Fazla Düştü!

Samsun’da Devlet Hastanelerinin uzun süredir çözülemeyen bilgi sistemi değişikliği ve veri tabanı değişimi çalışmaları arapsaçına döndü.

Samsun’da Devlet Hastanelerinin Muayene Sayısı Yarıdan Fazla Düştü!

İddialara göre, sistem değişiminin bir türlü hayata geçirilememesi sebebiyle, hastane sarf malzemelerinin çıkışı bilgisayar üzerinden online yapılamıyor.

SGK’ya bakılan hastaların faturaları kesilemiyor.

Bütün bunlar bir bakkal defterine kara düzen olarak yazılıyor. Sistemin yerine oturabilmesi için daha ne kadar bekleneceği de bilinmiyor.

Gazi ve Eğitim Araştırma hastaneleri dışındaki hiçbir hastane SGK’ya Nisan ayı faturalarını kesemedi.

Eğitim Araştırma ve Gazi Devlet Hastaneleri de Mayıs ayı faturalarını kesemeyecek.

DÖNER SERMAYELER DAĞITILABİLECEK Mİ

Asıl büyük sıkıntının ise Samsun’da devlet hastanelerinde doktorların alacağı döner sermaye dağıtımlarının bu ayın 15’ine yetiştirilemeyecek olması.

Devlet hastaneleri hasta bakamaz duruma getirildiği haberlerimizin ardından Ankara’dan gelen bilgi işlem uzmanları duruma el koyarak aksaklıkların giderilmesi için çalışmada başlaması ve bütün sıkıntıların giderilmesi için sabırsızlıkla bekleniyor.

Samsun’da iki yıl önce alınan karar doğrultusunda Samsun Sağlık İl Müdürlüğü bütün hastaneleri HBYS - Hastane Bilgi Yönetim Sistemine geçirmek için işe koyulmuştu.

Ne var ki yeni sisteme geçiş çalışmaları liyakatsiz eller marifetiyle yapıldığı için bir hastanede ortaya çıkan teknik aksaklıklar Samsun’da bütün devlet hastanelerinin hasta bakım ve muayene sayılarını üçte bir oranında düşürmüş durumda.

Bu durum ise Samsun’da devlet hastanelerinin çok ciddi maddi zararının varlığını ortaya koyuyor.

adminadmin