Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-03-2021 06:42   Güncelleme : 27-03-2021 06:42

Samsun’da En Güvenli Bölgeler Mezarlıklar!

Sağlık Bakanlığı verilerine 100 bin nüfusa karşılık gelen Covid-19 vaka sayısında üç haftadır ilk sırada yer alan Samsun'da Vali Zülkif Dağlı, vatandaşlara evde kalmaları ve kurallara uymaları konusunda çağrı yaptı.

Samsun’da En Güvenli Bölgeler Mezarlıklar!

'ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUMDAYIZ'

Koronavirüs yoğunluk haritasına bakıldığında ise düşük riskli sayılabilecek tek alan 'mezarlıklar'.

Covid-19 pozitif kişilerle temaslıların filyasyon ekiplerine bildirilmemesinin risk oluşturduğunu söyleyen Vali Dağlı, "İkincisi taziyeler, bunu söyledik. Geçen hafta 70 kişi pozitif olarak çıktı bir tane taziyeden, bu çok büyük bir rakam baktığımız zaman. Pozitif olanların karantinada olması gerekirken dışarılarda hala geziyor. Maalesef bu duyarsızlık devam ediyor. Ayrıca toplu olarak bir araya gelmeler özellikle hafta sonunda.

Samsunumuz da bildiğiniz gibi Karadeniz'in tam giriş kapısında çok önemli bir konumdayız. Bu manada hareketliliğin de çok olduğu bir şehir. İl dışından sirkülasyon çok fazla, bunu takip etmeye çalışıyoruz. Kaldı ki 4 ay önce ilimizin 3 tane ana girişine HES kodu uygulamasını biz başlattık. Ayrıca kırsal mahallelerden, yani eski köylerimizden ilçe merkezlerine girişlerde yine HES kodu uygulamasını çok sıkı bir şekilde devam ediyoruz" diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN